Varning för SHL!

Ni vet den där känslan när man sitter på jobbet eller kanske med bekanta kring middagsbordet och kommer på en konstig idé. Sen nästan skrattar man till för sig själv när man tänker hur fullkomligt idiotisk man skulle framstå om man lade fram den idén för kollegorna, vännerna eller familjen.

Den insikten fick aldrig Johan Hemlin och övriga på SHL, inte ens när den värsta röken lagt sig och de konstiga svamparnas effekt avtagit.

——-

Dagens stora nyhet i denna helhetsprodukt är alltså ett varningssystem för filmningar. Jag erkänner, när jag såg rubriken tänkte jag att ”Äntligen, nu sätter SHL ner foten”. Snacka om förvåning när jag istället fick läsa detta:

Varningssystem i två steg

Varningssystemet kommer att fungera på så sätt att domarna dömer precis som vanligt, alltså att om de uppmärksammar en situation där en spelare förstärker eller gör sig skyldig till diving ska de beivra det. Varningssystemet är främst till för de situationer som fångas upp via situationsrummet.

Steg 1:
Om en situation upptäcks i efterhand där en spelare förstärker och gör sig skyldig till en diving, som dock missats av domarna i matchen, uppmärksammas den i situationsrummet. Sekvensen klipps ut, studeras och domarchefen Peter Andersson kommer sedan att kontakta berörd spelare och berörd klubb. Han ger då spelaren en varning om att ligan har uppmärksammat hans beteende.

Steg 2:
Om samma spelare utför en diving ytterligare en gång kommer han att få en till varning, men samtidigt kommer ligan att informera samtliga domare i SHL om att vara uppmärksamma på den aktuella spelaren. Det är då uttalat att den spelaren är under granskning. Han kommer att vara under lupp i ett flertal omgångar framöver.

——-

Först och främst påverkar detta nya system överhuvudtaget inte domarnas oförmåga att idag ta ut spelare för diving. Kanske är det också där arbetet skulle ha börjat om man haft en lite systematisk approach till problematiken. Nu ska man istället sitta och gå igenom videomaterial för att hitta misstänkta divingsituationer att utreda.

——-

Men nu är det SHL vi pratar om så istället langar man upp varning steg 1. Där blandar man naturligtvis in det nya fina situationsrummet där Peter Andersson kontaktar berörd spelare och säger ajabaja vi har sett att du filmat en gång.

Om berörd spelare återigen utför en diving så kommer denne att straffas med böter och avstängning. Nej lugn nu, självklart blir det inte ett kännbart straff utan det enda som händer är att Peter Andersson då även ringer runt till domarna i serien och berättar att det minsann finns en spelare som inte tagit åt sig av varningen utan filmat ytterligare en gång. Då hamnar denna spelare under granskning i ETT FLERTAL omgångar framöver. Men här kommer det roligaste: DET FINNS INGET STEG 3! Det vill säga, det värsta som kan hända en filmande spelare är att domarna får veta att han filmar. Det är inte utan att man som lekman undrar om domarna inte redan har rätt bra koll på vilka som filmar men att man ändå inte delar ut särskilt många diving…

——-

Så, om ni känner att er nuvarande arbetsgivare tycker att ni har helt sjuka idéer utan verklighetsförankring, dra iväg en spontanansökan hit istället: http://www.shl.se/om-shl/jobb-inom-shl.

 

Publicerat av

drhockey

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *