Inför veckans matcher

Ja då var det dags för lite ödesmatcher igen för Modo Hockey. Efter att ha sett riktigt bra ut för några veckor sedan har det blivit fyra raka utan poäng.

——-

Det som stör mig mest med detta är att det, förutom vid bottennappet mot Växjö inte har sett så illa ut offensivt. Presspelet sitter betydligt bättre än förra året och till och med en spelare som Niklas Nordgren lyckas göra mål.

——-

Bakåt är det däremot så virrigt att till och med Rickard Lintner skulle undra vad fan det är frågan om. På flera ställen bland fans börjar det mumlas om Anders Forsberg är rätt gubbe för jobbet. Låt oss säga så här. De brister i försvarsspel som Modo Hockey visar upp ligger på en nivå som inte ens Jacques Lemaire skulle klara av att styra upp. Att hela tiden stirra puck, missa markeringar som Stevie Wonder skulle se, och spela över sin förmåga istället för att lira enkelt är inga grejer som en tränare kan lära ut nu, det är saker man lär sig redan innan håret börjar växa på andra ställen än huvudet.

——-

Att bero på överkonstruktivitet. Igår kom det oväntade beskedet att Mattias Ritola lämnar Modo för att flytta hem till Leksand. Säkert en bra värvning under de fem första matcherna. Så var det ju i alla fall när han kom till Modo från Nordamerika och man som Modoit blev så där överjordiskt imponerad som man inte varit sen Salle och Svartvadet vände hem med ett tempo i kroppen som, visserligen bara för några matcher, gjorde att man var en nivå bättre än de bästa i serien. Min teori (med viss backning i källor till laget) är att, lika omtyckt och saknad som Ritola kommer att bli i omklädningsrummet och på bussresorna, lika lite kommer lagkamraterna att sakna hans sätt att konsekvent köra sitt eget race och längta efter regeländringen som innebär att han skulle få en egen puck att lira med.

För Modos del försvinner visserligen en del kreativitet men samtidigt har den kreativiteten i ärlighetens namn sällan gett något resultat framåt. Nu kommer William Nylander som en gratis ersättare och dessutom har X antal hundratusen frigjorts för en klassvärvning som passar Forsbergs spelidé bättre än Ritola. Hur som helst, tackar jag dig Mattias för din tid i Modo och hoppas att det går bra hemma i Dalarna.

——-

Till sist. Imorgon är det dags för Linköping borta och på lördag kommer det reklamlösa gänget från Gävle upp till Övik. Ett rimligt scenario här är noll poäng mot LHC och 3 hemma mot Brynäs. Mycket beror på om Linus Ullmark suttit och studerat matcher från ifjol istället för att lyssna så mycket på instruktioner från Buffalo.

Publicerat av

drhockey

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *