Cluben, Nyllet och lite färre misstag

God afton,

Äntligen var det inte bara snyggt spel som Modospelarna fick ta med sig på bussen hem utan 3 ytterst välförtjänta poäng. Ikväll gör man en riktigt bra bortamatch nere i Linköping och är det spelförande laget under det mesta av de 60 minuterna.

——-

Misstagen – Ikväll var det inte bara att LHC var tama, Modo gör en riktigt rejäl insats och gör verkligen sitt bästa för att minimera sina misstag. Och även om mängden misstag gick ner med 80% så är det ändå först en jättemiss i form av en diagonalpassning från egen zon rakt på bladet på LHC-spelare och onödig puck out av Lehtivuori på efterföljande tekning som ger LHC chansen med fem minuter kvar. Dessutom ska det vara spöstraff på firma Hedman och Persson som låter Taffe glida mellan dem i slutsekunderna.

——-

Hjärtat – Det märktes att spelarna gått samman och bestämt att man ikväll skulle ta en för laget i varje situation. Possler täcker skott, Kauppinen tar en tackling för att täcka puck, Nordgren kastar sig huvudstupa för att få ut pucken m.m. m.m.

——-

Överkonstruktiviteten – Visst såg det ofta snyggt ut men Modos sätt att göra det lite för svårt hade gjort Mattias Ritola stolt. Hade man spelat lika enkelt som mot Färjestad borta tror jag att den här fighten hade varit död redan efter två perioder.

Doktorns tre stjärnor:

  • Adam Reideborn – gör en riktigt stabil insats och fortsätter att vara den vassare av klubbens målvakter. Är dessutom tydligare i kommunikationen med utespelarna än Ullmark och gör inget förhastat.
  • William Nylander – gjorde en så där varm i hela kroppen. Vinner alla tekningar, hämtar puckarna i sarghörnen och leker upp pucken i krysset, allt med perfekt lagt hår och ett ansikte som ingen önskar ärra. Klass!
  • Simon Önerud – Det är flera som platsat som tredje stjärna men det får bli Önerud för sitt fantastiska mål i PP som innehöll både sälen, skytten och kängurun.

——-

Nu är Modo ledig till på lördag då Brynäs kommer på besök. Senast lagen möttes dominerade man i Gavlerinken men gav bort segern samtidigt som Samuel Påhlsson blottade SHL:s okunskap kring slewfooting. Det vore betydligt trevligare med 3 poäng och lite skönt traditionellt Brynäsgnäll på presskonferensen efteråt.

 

 

Publicerat av

drhockey

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *