Pengarna tillbaka tack!

Om jag fått en krona för varje misstag Modo gjort den här säsongen så hade jag kunna skriva dessa rader i min nya 400 kvadrats lägenhet på Strandvägen. Ikväll är det många gånger så fruktansvärt illa så att jag tycker att de stackare som tagit sig till arenan borde begära pengarna tillbaka.

——

Inställningen – Hemmamatch mot Skellefteå, Kabanov och Schremp tillbaka, hyfsat med folk på läktarna. Då går Modo in med inställningen att vi skiter i allt, lite som en kock på en lyxrestaurang som ignorerar menyn och gästernas önskemål och istället langar upp en Billys panpizza på tallriken och tar rast. 0-11 i skott och 0-2 i baken är ju inte direkt nåt som lockar särskilt mycket folk till matcherna. Hade jag varit Modospelare hade jag skämts så mycket att jag inte vågat visa mig ute bland folk de närmsta dagarna. Modo, som är så aktiva på Twitter borde inte bara tacka de 5679 personer som kastat bort 2,5 timmar av sitt liv på den här misären utan gå ut med en ursäkt å spelarnas vägnar.

——

Individuella misstag – Som sagt, missade markeringar, slarviga passningar, puckstirrande och felvändningar. Det här kan nog vara en av de Modomatcher genom alla tider där det gjorts flest individuella misstag. Det intressantaste är ju att det inte är juniorerna som står för merparten av dessa utan att gubbar som Roche, Skröder, Önerud och Hedman, ja i princip varenda namn på laguppställningen som tyckte att det inte spelade någon roll ikväll.

——

Målvaktsspelet – Visst, han är överspelad många gånger men sanningen är att Linus mest påminde om en PET-flaska idag med returer överallt. När han dessutom satt fast i förflyttningarna och släpper minst tre mål han normalt inte gör så blir det inte roligare än så här.

——

Försvarsspelet – Nu ska till Ullmarks försvar sägas att han sannerligen inte hade det tätaste av försvar framför sig. Travis Roche exempelvis måste ha satsat grova pengar hos skumma asiatiska brokers på att komma sist i +/-ligan och rent generellt stirrades det så mycket puck ikväll att det luktade gummi ända hit.

——

Lagbygget – Nu saknades visserligen Flanagan men det är så uppenbart att Modo trånar efter kvalitet. Spelare som Niklas Nordgren och Peter Öberg tillhör den gamla skolans forwards som är kloka och taktiskt drillade men vars skridskoåkning gör dem lika giftiga som en majsorm. Lägg därtill Joonas Nättinen, mannen som gett alibiåkningen ett ansikte och det är inte mycket kvar som ska sköta skapandet. Under uppehållet måste det komma in nytt blod och det måste komma in kvalitet. En andrecenter och en riktigt vass forward samtidigt som någon av de ovan får lämna samt en defensiv back är nästan ett måste för att ens ha en chans att klättra i tabellen.

——

Doktorns tre stjärnor:

 • Adrian Kempe – Försökte i alla fall
 • Publiken – Försökte i alla fall
 • Niklas Torps skägg – Försökte i alla fall

Nu är det två bortamatcher kvar innan uppehållet. Känslan är att det blir noll poäng mot Örebro och HV och då knackar jumboplatsen på dörren.

Publicerat av

drhockey

9 reaktioner till “Pengarna tillbaka tack!”

 1. Modo tar ju för mycket dumma utvisningar i anfallszon därav blir några av sucker backarna helt slut. Skulle behövt Salo nu också så vi kunde bli av med #41 #38 #6 #23… För det går ju knappast spela försvarsspel stillastående. Sedan förstår jag inte varför Mmodo envisas med att spela backar som forwards i sitt försvarsspel, det ser iallafall ut som det och har set ut som det hela säsongen.

 2. Inte otippat. Därför orkade jag inte ens byta TV-kanal för att se misären.

  Medgångssupporter? Skulle snarare kalla det för realist och intelligens nog att välja andra sysslor framför något som är pinsammare än Big Brother.

  De andra bottentippade lagen kommer garanterat även med förstärkningar efter uppehållet så där har man i stort sett +/- 0. Grymt trist att Modo kommer sluta i botten denna säsong. Kanske ett av de få lag som lyckas med konststycket att åka ur SHL nu framöver.

  Enda att hoppas på är fortsatt SHL-spel…

 3. Så jäkla klockren krönika !!!
  Hoppas någon från Modo håll läser detta.

  Det kan inte finnas på världskartan att det skall vara sådan stor klass skillnad på dessa två lag utan mycket måste handla om INSTÄLLNING också !

  Snart är man så jäkla less på att gå match efter match på Arenan och sen få gå hem arg och framför allt besviken!

  Tyvärr så håller Modo själv på att döda ens hockeyintresse !!!

 4. Den bistra sanningen ! Modo är inte bättre än så här, numera är Modo ett givet bottenlag varje säsong. Det saknas dessutom ekonomiska resurser att konkurrera i SHL. Det är panik precis hela tiden och Modo slåss varje för att undvika allsvenskan i år precis som så många tidigare säsonger. Som Modo supporter är det bara att vänja sig vid att Modo alltid är sist och sämst och att varje säsong är en kamp för överlevnad. Om Modo genom ett mirakel skulle undvika nedflyttning så försvinner halva laget igen och sen är det samma panik nästa säsong igen. Leksand vinner och Färjestad vinner och i Leksand och Färjestad sker dessutom konstanta förändringar av spelar truppen medan Modo siktar på att spara sig raka vägen ner i allsvenskan genom att göra sig av med Ritola och hans lön, dessutom blir det väl lite extraintäkter i kvalserien. Om någon undrar varför publiken minskar , kan det vara så att dom Modo supportrar som lagt tusentals kronor på att se upprepade katastrofinsatser i många många år inte längre vill betala för ett lag som alltid är sist och alltid är nederlagstippade. Det finns ett samband mellan den totala bristen på underhållning som bjuds och det antal människor som vill betala för att se eländet. Den enda räddningen för Modo är väl att det inte finns så mycket konkurrens från annan elitidrott i Örnsköldsvik om det fanns ett framgångsrikt elitlag i närområdet skulle Modo ha 1500 betalande på matcherna som en reaktion på såna matcher som ikväll. Värdelöst av Modo och fantastiskt bra av Skellefteå och ännu en sk plump i protokollet som Anders Forsberg brukar kalla såna här katastrofinsatser.

 5. Det syns så tydligt att de äldre spelarns i laget helt enkelt inte hinner med mot de bättre lagen i serien. Det går helt enkelt för fort vilket resulterar i ännu knaggligare passningar och mängder av misstag och puck-stirrande.

  Precis som krönikan säger är det inte juniorerna och ungdomarna i laget som gör bort sig och är sämst, det är de rutinerade äldre spelarna.

  Dags att ställa över en kedja helt en match och kolla resultatet? Förslagsvis 13, 23, 6, 26, 77 ja till och med 10.

 6. Det verkar som att vi alla är överens om att det behöver röras om rejält för att lyckas klättra i tabellen. Ska bli spännande att se vad Svartvadet vågar göra under uppehållet. Hur mycket kosing finns det? Hur obekvämt blir det?

 7. Varför så negativ? Du har ju själv placerat Modo på plats 10 i ditt tips och då är det inte i matcher som denna som du kan förvänta dig ett jämnt resultat. Bättre att låta det rinna iväg när man märker att ”AIK” är övermäktigt för kvällen. Att ta ut sig totalt och förlora med 4-3 är inte någon bra idé. Det är matcherna mot lagern längre ned som är viktigast att vinna och satsa på. Fördelen med att inte ha signat nyförvärv tidigare är ju att vi nu kan ta in spelar på artistkontrakt så vi får bättre spelare för pengarna. För övrigt undrar jag varför ALLEHANDA fortfarande länkar till din blogg så sällan som du bloggar om MODO. Inte blivit många inlägg i år.

 8. dr.hockey, Nu är jag nyfiken på vad du ska Raljera om efter dom här matcherna ?? blev i vart fall FEM poäng`

  #Nu är det två bortamatcher kvar innan uppehållet. Känslan är att det blir noll poäng mot Örebro och HV och då knackar jumboplatsen på dörren.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *