Fem frågor till Modo Hockey

Ja då var det dags för ännu en förlust i SHL. Efter ett par matcher där man lyckades rädda lite heder mot Örebro och HV så var det djupa dalen igen mot Djurgården. För att toppa detta ger man bort 3 poäng till Leksand som nu inte alls längre är avhängda. Visst är det starkt att ta igen till 4-4 men när man kör med huvudet under armen sista minuten blir det en tung bussresa hem.

——-

Istället för en vanlig analys ställer jag här fem frågor som jag skulle vilja ha svar på från Modo Hockeys sida. Kanske nån vänlig ÖA-journalist kan åka ner på arenan med blocket i högsta hugg.

1. Varför värvar man inga spelare? Är det Modos egentliga målsättning att bara hålla sig kvar i serien eftersom man vägrar att värva spelare? Nu är det nio poäng upp till sjätteplatsen. Det ser jag som omöjligt och det kanske Svartvadet också gör? Eller är det så enkelt att man går så mycket back att det inte finns några pengar? Vi har en tänkt förstecenter som sitter hemma med solglasögonen på och känns mil ifrån en comeback. Vi har en rightfattad finne som försökt samma dragning i nitton omgångar utan att lyckas en enda gång. Vi har Öberg och Nordgren som är ofarligare än Gandhi efter en anger managementkurs. Och den som leder allt är en lagkapten som trampar i sirap och viftar lite lojt med klubban i en hand. Enkelt sagt, vi har en norsk gubbe och en liten Nylander som de enda producerande spelarna. Därtill har vi ett gäng unga spelare som är duktiga men som inte är de som ska bilda stommen.

——-

2. Är det verkligen förbjudet att lägga sarg ut? Jag förstår att spelarna helst ska spela sig loss för att behålla pucken under kontroll men när man under 1,5 års tid nu spelat fast sig själva i hörnen undrar jag om det på riktigt finns någon form av straff för den spelare som lägger sarg ut? Och om det finns det, vore det inte en idé att lätta på det straffet i lägen då man möter motståndarnas topplinor. Ikväll fick Sallinens kedja exempelvis så många gratispuckar att de måste trott att julen kom tidigt i år.

——-

3. Vem sitter med Ullmarks woododocka? Ifjol hade vi en målvakt som var så trygg i sitt spel att man många gånger kunde förlåta de sjabblande backarna. I år står en kille med samma namn i kassen men med en utstrålning som säger överarbete och panik snarare än säkerhet och lugn. Ikväll hade han dessutom så mycket såpa i händerna att det löddrade. Har Buffalo verkligen varit inne och ritat om i Maskens instruktioner eller är det bara en tillfällig dipp?

——-

4. Satt all boxplaykunskap i Kristian Forsberg? Ifjol var laget enorma i BP, i år får man inte stopp på motståndarna i uppspelen och sen släpper man diagonalpass genom slottet samt släpper till skott från back utan att ligga i skottlinjen. Dessutom misslyckas man ofta med att få ut pucken ur egen zon. Ikväll exemplifierades detta av bland annat Ahnelöv och Lehtivuori som i spel 3 mot 5 missar öppna lägen att lägga ut och istället blir det mål bakåt.

——-

5. Varför är det alltid så slarvigt? Det är inte många saker som Uffe Samuelsson gjorde som egentligen gladde mig så mycket annat än att man sköt från alla håll OCH att man försökte hålla misstagen till ett minimum. Med Forsbergs hockey förstår jag att det ska gå snabbare och att gubbarna ska våga hålla puck men när det ständigt missas i markeringar, slarvas i uppspel och passas enmeterspassningar på hälarna undrar man vad som är fel? Modo har ingen vass uppställning på pappret men det har inte exempelvis Örebro eller Djurgården heller. Ändå är dessa lag före oss i tabellen med ett spel anpassat till materialet.

——-

Efter förra blogginlägget känns det som att det en massa gnällande men roligare är det inte att vara Modoit just nu. Hoppas att mina mungipor åter är uppåt efter Växjö borta, LHC hemma och SAIK borta…

Publicerat av

drhockey

6 reaktioner till “Fem frågor till Modo Hockey”

  1. En sjätte fråga?

    Hur är rollfördelningen mellan ass.tränare och Huvudcoach fördelad under isträningarna? Medverkar överhuvudtaget Forsberg?? (rykten)eller är det bara teoretisk ”typ” rita på whiteboard tavlan.Om inte! hur är det möjligt att med en årslön ( som det spekuleras i media 1,5milj) vara ansvarig för formationerna sätta samman kedjor och backpar och typ utse straffläggare (Skröder???) mm,mm………..

  2. Bra analyser som vanligt.

    Modo blir, precis som förväntat, utan slutspelsplats denna säsong. Man måste dock värva för att försöka klara sig kvar i SHL. Samtidigt måste man även få i ordning på spelet, mest i defensiv zon (där det som vanligt liknar hönsgård) men även offensivt (där man inte har många hot).

    1. Ja det blir som bäst torsk i play in. Men som du säger, vi måste värva för att ens klara oss kvar. Minst tre gubbar måste ju in, och då tänker jag ändå att Flanagan kommer tillbaka innan jul.

  3. En fråga till man kan ställa till Modo i samband med din första är varför det inte finns några pengar till att värva när man släppt både Ritola och Kaupinen? Jag hoppas verkligen att man släppte Ritola riktigt dyrt med tanke på att han var en av våra bästa spelare och speciellt nu när han är helt dominant i en av våra bottenkonkurrenter. I går var han bäst på isen och blev till och med hyllad av Wikegård som normalt bara hyllar busar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *