Tack för att ni lyssnade Modo

Puh, vad skönt det var att få sitta och svettas nervöst i ledning, det var inte igår. Nu var dagens batalj ingalunda perfekt genomfört av Modo men det är 3 poäng och ett fall framåt.

——-

Först och främst vill jag tacka Modo och Per Svartvadet för att man tog sig tid att ta upp och svara på mina fem frågor för några dagar sedan. Vissa frågor gav tydligare svar än andra :-).

——-

Minimerade misstag – Det var kanske inte direkt New Jersey Devils från 2000 vi såg i Fjällräven men visst var det lite befriande att i alla fall 50% av bytena kunna sitta och titta utan att mazarinen förvandlats till en smulhög i näven. Fortfarande är det vissa spelare som inte riktigt hajar att man ska spela för varandra och som försöker göra tre gubbar i mittzonen istället för att lägga djupt när backarna som varit inne i två minuter är tröttare än Leif GW Persson efter ett crossfit-pass.

——-

Avvägd offensiv – Från att tidigare ha störtat framåt utan tanke gjorde Modo idag en mängd av beslut där man istället valde att backa hem för att undvika spelvändningarna som motståndarna kunnat kalasa på hela hösten. Nu bjuder man visserligen LHC på en del vändningar men på det stora hela var många av skotten som Ullmark fick på sig från lägen som Linköpingsspelarna inte valde själva utan blev tvingade till.

——-

Väggen – När vi ändå är inne på Ullmark. Förutom skotten från dåliga vinklar så är Linköping ett tillräckligt bra lag för att ska åtminstone 15 kvalificerade målchanser där Ullmark verkligen visar klass. Under de första 10 minuterna av andra perioden vill jag hävda att han vinner matchen åt Modo. Två, tre snabba bortamål där och Modo hade åter varit djupare ner i träsket än Robert Döme i en kebabtallrik.

——-

Boxplay – Även med en man mindre på isen såg det mindre virrigt ut än tidigare. Visst, man fortsätter på den inslagna vägen att inte få ut puckar ur zonen men ikväll tokstötte man i alla fall inte utan understöd och spelade istället en tight box med tillit till målvakt.

——-

Doktorns tre stjärnor:

Linus Ullmark – Agerade sådär som vi varit så bortskämda med tidigare. Bonusgädda för spelet med puck och klubba.

Jonas Ahnelöv – Visade ikväll sin klass. Såg inte alls lika rostig ut som tidigare och hade både farten och tyngden som Modos tunna förvar så väl behöver.

Victor Olofsson – Var inte bäst på isen ikväll men när man toktrycker upp ett schlagga i taket sådär som den värsta Al MacInnis i PP så är man given på den här listan.

——-

Slutligen gäller det att vara lite nykter och konstatera att den här segern än så länge bara är lite konstgjord andning. Modo var sämre än LHC men tog poäng. Mot Skellefteå i helgen gäller det att vrida åt tumskruvarna ytterligare några snäpp för att det inte ska stå 4-0 efter första perioden.

Publicerat av

drhockey

En kommentar till “Tack för att ni lyssnade Modo”

  1. Vadå segern konstgjord andning med motivering att Modo var sämre. Tänk i stället på att Modo var bättre i båda mötena med Brynäs men förlorade matcherna ändå. Hade Modo i stället vunnit matcherna mot Brynäs hade vi varit 3 poäng från fjärdeplatsen. I ditt förra inlägg skriv du att de då nio poäng som skilde till topp 6 var ointagligt. Med det synsättet hade Modo med samma resonemang redan hängt av Brynäs och om matchen borta mot Leksand hade förlorats efter förlängning hade vi då också hängt av Leksand. Kort sagt. Tänk positivt. Hade vi haft studsen med oss några gånger hade läget varit kanonbra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *