Visst fattade Modo galoppen!

Sådär, då var en hov bortsliten av den vita kusen. Nu är det bara tre kvar innan alla Modoiter kan dra ner på dosen lugnande och sluta profylaxandas. Några tankar:

  • Äntligen spelar Modo som man ska mot ett sämre motstånd. Minns ni senaste kvalserien. Då trodde Modospelarna att man skulle ut och leka Harlem Globetrotters mot samtliga lag vilket resulterade i en mängd kontringar och hjärtsnörp. Igår tog spelarna rätt beslut och även om det ibland ser lite tråkigt ut när man släpper på pressen och istället stänger mittzonen är det nog rätt medicin mot ett Hästen som inte riktigt har den kvalitet som krävs för att spela sig igenom.
  • Även om Modo spelade rätt blev det ändå farligt några gånger då framför allt firma Torp och Hedman visade hur man inte ska agera i egen zon. Då var det tur att Linus Ullmark återigen kändes sådär lugn som en filbunke. Gjorde ett par riktigt bra räddningar på närskott och höll en nolla som ger råg i ryggen.
  • Framåt är såklart ett problem att man inte gör något ”riktigt” mål mot den här typen av motstånd utan sätter två via styrning. Det hade varit gött att se en individuell prestation (Önerud var närmast) eller klapp klapp där motståndarna blir bortgjorda.
  • Såg ni den där killen med 77 på tröjan i Modo? Den killen verkar kunna dominera på den här nivån.
  • En eloge till publiken som sluter upp bakom laget. Att nästan ha 7000 pers i ett negativt kval visar på intresse. Hoppas nu bara att det blir ännu mer folk på ståplats till helgen.

Doktorns tre stjärnor:

  • Donald Brashear – Om man inte har självförtroende och spelet i PP går dåligt finns det några enkla tips. Det enklaste är att lyfta puckar på mål och ha trafik där framför. Tydligen måste man ha över 1000 NHL-matcher för att förstå detta för när de flesta Modospelare under säsongen valt att göra en Kyle Flanagan, dvs. stå 1,5 meter bredvid målet och försöka styra pucken med tankekraft, så kliver Donald in och gör som man ska. Förutom målet gör han också en elegant prestation när han driver in puck, droppar, söker position inåt mitten och nyper direktskott som sånär sitter. Journalister och tyckare runt om i landet får kalla honom hur mycket cirkusbjörn de vill. För den typen av spelförståelse som cirkusbjörnen visar upp saknas hos hälften av hans lagkamrater.
  • Jonas Ahnelöv – Det sägs att kaptenen ska föregå med gott exempel. Antingen så gör man som kapten ynkrygg på Costa Concordia och gömmer sig i livbåten eller så gör man som Kapten Ahnelöv och visar var fan skåpet ska stå. Från första bytet är han den spelare som åker mest skridskor, visar sig för sin backkollega, tacklar och täcker skott.
  • Linus Ullmark – Även om inte Hästen gödslade honom med puckar så att han behövde sto på huvudet så höll Linus ändå hov. Det märktes att han lade manken till och hoppas nu att han kan rida vidare på den här framgången. Ryktas att detta kan följas upp av en ny nolla på onsdag.

——-

Ny match på torsdag. Då vore det väldigt trevligt att tysta publiken tidigt. Känslan just nu säger vinst 1-4 efter mål av Haataja, Ahnelöv, Önerud och Ullmark!

Publicerat av

drhockey

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *