Halva jobbet avklarat

Visst är det skönt att kunna somna på kvällen i harmoni och vakna upp utan huvudvärk och ångest? Särskilt då man inte varit ute på århundradets fest med fri bar utan bara har suttit och stirrat på TV-bilder från Norrköping.
——-
Man brukar prata om att spelare sitter kvar i bussen när det ser slött ut från start och den mättnad och tröghet som Modospelarna visade upp i första påminde också mycket om min lagkamrat i Svedjeholmen som satte i sig ett kilo kalla köttbullar på bussen ned till Sundsvall inför ett möte med Timrå.
——
Som tur är så hade Hästenspelarna lika svårt att göra mål som en infödd Östgöte har att uttala R som annat än W och efter ett riktigt bra byta av Modo blundar Ahnelöv och trycker ett slagga under armen på Henrik Lundberg. Redan där slocknade en del av hemmaspelarnas glöd och även om publiken fortsatte att ösa på kändes det lite avslaget.
——-
I andra perioden vaknar Modo till och får längre anfall och bra tryck. Dessutom går spelare som jag kritiserat tidigare in och styr upp rejält. Ett exempel är Nichlas Torp vars avvägningar och frånvändningar tidigare den här säsongen främst lett till en kraftigt ökad konsumtion av lugnande läkemedel i Övikstrakten. Igår var det samme Torp som visade vägen med enkelt och resolut spel i egen zon och som dessutom följde med upp i anfallen i rätt lägen.
——-

I tredje spelar Modo riktigt bra och den stora behållningen här var att få in micken i Hästens bås under deras time out. Jag antar att SHL skulle gråta över förslaget att bugga tränarna men som åskådare från soffan tycker jag att det är riktigt intressant att få höra det som sägs inom laget och inte bara de floskler som betas av under intervjuer.

——-

Vidare kan jag inte blunda för det här längre. Säga vad man vill om Perra Johnsson men herregud så långsam han är i intervjuer. Man sitter där hemma i soffan och kommer på sig själv med att försöka hjälpa Perra sätta fart på munnen och koppla på mer än bara reptilhjärnan. Hur kul är det inte då att föreställa sig den utskällning som Perra ska ha gett spelarna på träningen inför matchen, PÅ ENGELSKA!

——-

Doktorns tre stjärnor:

  • Emil Pettersson – Inte nog med att den unge Ångesonen syrgasar i full fart i PP, av intervjun i periodpausen verkar han dessutom vara en riktigt sympatisk person. Det här känns som en spelare som Modo kommer att ha stor nytta av framöver, särskilt då han också verkar kunna vinna en tekning ibland, något man inte upplevt som Modoit sen Martin Hostaks dagar.
  • Linus Ullmark – Koalaninjan har vaknat. Trots att Hästenspelarna försökte och försökte kändes det aldrig riktigt nära igår. Den största orsaken till det var att den där Ullmark åter känns sådär lugn och tät som vi minns honom från fjolåret. Extra plus också till det gångna året som haft en positiv effekt på hans tidigare rätt mediokra skäggväxt.
  • Gustav Possler – Äntligen känns det som att Possler fick en match där pucken ville vara kompis med honom. Kanske är det så att han äntligen börjar komma upp i rätt nivå eller så är det så att det här är rätt nivå för honom. Låt oss hoppas på förstnämnda.

Slutligen, nu laddar vi upp i för nästa match hemma i Övik på söndag. Då vore det trevligt om Modo är på tå redan från start. Får vi dessutom en publiksiffra över 7000?

Publicerat av

drhockey

En kommentar till “Halva jobbet avklarat”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *