Sista pusselbiten va la Pierre?

God kväll gott folk!

Man brukar säga att det är trevligt med överraskningar så länge de är positiva och jag måste säga att Per Svartvadet verkligen bjudit på sådana under sommaren.

——-

Den senaste, och mest spektakulära i raden, är Maxim Lapierre, en herre som får Per Ledin att verka tyst som en Trappistmunk samtidigt som han faktiskt kan bidra med mer hockeyrelaterade kompetenser.

Foto: nhl.com
Foto: nhl.com

I dagens mediarubriker beskrivs Lapierre som ”Busen”, ”Slagskämpen” och ”Tuffingen” men en mer passande beskrivning är nog ”Den vårdslöse glappkäften”. Det vårdslösa spelet med sena tacklingar och tveksamma olyckshändelser har gjort honom till en hatad man runt om i NHL. Att han dessutom kompletterar detta med en mun som tuggar snabbare än en kreatursauktionförrättare och ett leende värdigt Grinchen lär även vi i SHL bli väl medvetna om under de kommande två säsongerna.

——-

Men oavsett vilken titel man tillskriver Lapierre så är detta också en riktig hockeyspelare. Draftad redan i andrarundan och med sju raka NHL-säsonger som ordinarie är han också en av de mest meriterade spelarna i SHL i vinter. En hårt jobbande center som också kan spela vinge, bra på rören för sina 100kg och bra boxplayspelare är inget som jag tror Modofansen har något emot.

——-

Vad denna värvning gör är också att skapa en bredd och ett djup i laguppställningen som inte Modo haft på år och dag. Dessutom har laget i dagsläget centrar i form av Wilson, Ritchie, Pettersson och Lapierre. Lägg därtill att både Thomas, Öberg och Ottosson kan spela den positionen vid behov och vips känns den generiska Ångermanländska sjukdomen centerbrist helt utrotad.

——-

Frågan är nu hur Coach Huras väljer att matcha Lapierre. Blir det i en förväntad mer defensiv kedja som center mellan t.ex. Ludvig Nilsson och Possler eller blir det som powerforward i en av topplinorna med t.ex. Wilson och Butler? Oavsett position vågar jag garantera att väldigt få supportrar runt om i landet kommer att vara neutrala i sina omdömen om svenska hockeyligans nya överstegris.

Publicerat av

drhockey

2 reaktioner till “Sista pusselbiten va la Pierre?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *