Stolt över Brynäs

Brynäs åker till Jönköping med åtta ordinarie spelare borta från spel och förlorar. Trots förlusten är det ändå länge sedan jag varit så stolt över min klubb som jag är idag. Laget förlorar visserligen mot tabelljumbon, men medan HV värvat sig ur krisen har Brynäs vågat hålla i sin egen idé om att ge unga spelare möjligheten i representationslaget. Jag är givetvis inte nöjd med förlusten – det är ingen – men jag måste erkänna att jag tycker om att den uttalade idén också praktiseras i verkligheten

 

Inför matchen mot HV71 tyckte jag det var rimligt att lägga favorittrycket på Brynäs. Jag ångrar det inte. Om ett lag har tagit dubbelt så många som sina motståndare är favoritskapet rimligt.

 

Brynäs hamnar i brygga och när väl laget skapar sina chanser saknas återigen det lilla flyt som krävs för att ta poäng i Jönköping. HV tar också en klasstimeout i helt rätt läge. Man väntade inte in en brynäsreducering. Istället visade ledarna i HV att man var på plats. Bra gjort och kanske nödvändigt?

 

Brynäs får ett mål bortdömt. Eller snarare; det döms inte mål. Åsikterna går isär om varför, men jag nöjer mig med domslutet. Den dag vi fokuserar på bedömningsnivåer i matcher där det egna laget inte gör några som helst mål är vi illa ute. HV vann för att man gjorde matchens alla mål. Punkt. Men trots det hade det varit intressant att se hur såväl HV som Brynäs reagerat om ett reduceringsmål kommit. Brynäs gör inga mål matchen. Det är aldrig godkänt.

 

Jag är stolt över Brynäs. Jag är det idag av andra anledningar än dom vanliga, men lika fullt stolt. Inte över förlusten utan över att klubben för fem år sedan valde väg och för att man orkar hålla i det beslutet.

 

Tre saker efter match

 • Jocke Andersson. En rosa hjälte som har svårt att lägga band på sig. Följ hans väg till Gävle här.
 • Andreas Jämtin. Vill skriva något, snubblar på orden, faller pladask och håller mig i sargen istället.
 • Det är visst match på söndag. Minns inte riktigt mot vilka, men det kommer säkert att klarna.

 

Publicerat av

176 reaktioner till “Stolt över Brynäs”

 1. Att ge juniorer chans är viktigt och enda sättet för Brynäs att konkurrera i längden. Men man måste hålla sig till verkligheten oxå. För varje junior försvagas laget, särskilt på top6 forwards och backplats. Juniorforwards spelar ofta bra men gör i stort sätt inge poäng samtidigt som de oftare går bort sig. Juniorbackar gör inga poäng samtidigt som de oftare går bort sig och är betydligt svagare framför mål. Fullt frisk är Brynäs ett mittenlag tillsammans med 4-5 andra lag. För varje skada på viktig spelare blir man sämre och har mindre chans att vinna. Nu när HV och Modo är två helt nya lag kommer båda att stiga högt i tabellen samtidigt som Brynäs kommer att sjunka så länge de skadade är oersatta. Jag pratar naturligt vis inte om att göra som HV och ta in 4-5 toppspelare utan ersätta de viktigaste i Brynäs. Är Bertilsson borta mer än nån match måste en toppback in. ÄR Nokelainen och Lauritzen inte fullt frisk inom ett par matcher måste en producerande center in. Allt annat kommer sluta med ett fiasko OM det inte snabbt ljusnar på skadefronten.

 2. Jag är övertygad om – till och med helt säker på – att sportchefen har bra koll på hur långvariga skadorna är. Men jag håller med dig. Om skadorna fortsätter vara långvariga och många behöver man agera. Juniorerna gör det riktigt bra, men…

  Tack för att du läser och kommenterar.

 3. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious
  about your situation; we have created some nice methods and we are looking to swap techniques with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

 4. SEO professionals who observe one of the best practices will supply some particular issues.
  You carry a number of issues from optimizing content material with key phrases, to submitting enterprise NAP to various related native
  directories. Posting links to your new content material pieces in your social media accounts can also be a
  good idea to drive extra web site visitors to your webpage.
  Even if the website occurs to get a great web page rank for
  some keywords, pages stuffed with keywords to draw
  visitors by way of the search engines, only frustrates visitors who can’t leave the web site quick sufficient.
  Whether it is an SEO companies Rockville Maryland consultants or anyone
  else, Moz Local is urged by everyone who knows Seo. This SEO purpose
  is commonly neglected, even by SEO professionals who cost expensive fees for search engine marketing services.
  That will help you with the identical, content writing companies play a vital position. Informative, attention-grabbing and fascinating content not just helps in driving
  site visitors to the website, but also helps in retaining person attention. This helps to build authority in the eyes
  of the search giant.

 5. I am extremely impressed along with your writing skills as neatly as with the layout for your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way stay up the nice quality writing, it’s rare to peer a great blog like this one
  nowadays..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *