Det handlar inte om att klyva atomer

Känner mig fortfarande omtumlad efter det som hänt i Brynäs sedan den sista pucken släpptes i Läkerol Arena. Många saker hade jag tänkt mig skulle kunna hända efter en säsong som var mer udda än jämn. En för mig mer oväntad förändring var att Sportchefen skulle säga upp sig.

 

Utan att gå in på orsakerna till varför han gjorde sitt val konstaterar jag att det nu kommer att komma en sportchef till klubben som i likhet med den tidigare ska leva upp till klubbens ambitioner och riktlinjer. Sportchefer arbetar inte i ett isolerat vakuum där han eller hon arbetar utifrån helt egna idéer om hur representationslaget ska se ut.

 

Sportchefens arbete sker i en högpresterande miljö där tävlingsinriktade människor gör det man anser vara rätt utifrån möjligheten att uppnå klubbens mål, visioner och ambitioner. Varje värvning och varje avslut tas i samråd mellan många olika personer. Tränare, sportchef, ekonom är tre funktioner som måste värdera varje värvning tillsammans. Man måste svara på frågan om det är sannolikt att just den här spelaren är värd den ekonomiska, sportsliga och långsiktiga investering klubben vill göra?

 

Att värva spelare är svårt. Att värva sportchefer svårare.  Men det handlar inte heller om att klyva atomer.

 

Just nu rekryterar Brynäs en sportchef som ska klara den och många andra uppgifter. Anders Gozzi är kanske mannen att göra jobbet? Vad vet jag? Mest av allt skulle jag vilja se den lista på kandidater som nämns i sammanhanget. Vilka är dom andra? Vad har dom för kompetenser som gör dom intressanta för Brynäs? Varför är bara Gozzis namn offentligt? Är han det enda namnet på en kort lista, eller är dom andra uppknutna i andra arbeten?

 

Jag kräver naturligtvis inte att få veta namnen, men jag är lika nyfiken på alternativen till sportchef som jag är till alternativen till Niclas Andersén eller Greg Scott.

 

Kanske till och med mer intresserad.

 
Tre helt andra saker

  • VM i Vitryssland börjar nästa vecka, eller hur?
  • Jag är mer nyfiken på Sondre Oldens spel i VM än hela Tre Kronors. Märkligt, men sant.
  • Frölunda borta den 11 september? Längtar.

 

 

Publicerat av

Erik

3 reaktioner på ”Det handlar inte om att klyva atomer”

  1. ”Jag är mer nyfiken på Sondre Oldens spel i VM än hela Tre Kronors. Märkligt, men sant.”
    Jag måste hålla med kollar gärna på Norges matcher och håller ett ett öga på Sondre Olden. Han har ett bra skott, han ser intressant ut och han är ju tydligen superlång också!

    Bra skrivet återigen!

  2. Jag resonerar som att Ingen är Oersättlig Företag Byter VD och Produktionschef Och dom Lever Vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *