Hoppet står till hoppet

Greg Scott har skrivit nytt kontrakt med Brynäs. Vi kommer att så se honom spela i klubben under dom kommande två säsongerna vilket får anses visa att bägge parter vill varandra väl. Trots – eller kanske tack vare – hans signerade kontrakt sätter jag mitt hopp till hoppet.

 

Inför, under och efter den förra säsongen ägnade jag många och långa stunder åt dom styrkor jag såg i laget. Flera av dom visade sig finnas i laget. Jag ägnade nästan lika mycket tid åt att leta lösningen på den viktiga frågan om hur det kreativa anfallsspelet skulle se ut. När det gäller den frågan har jag fått färre svar.

 

Det är ställt bortom allt tvivel att dom skador som drabbade laget under säsongen trasade sönder kreativiteten. Ett lag som är i ständig och ofrivillig förändring har alltid sitt fokus på att försöka försvara sig väl och hoppas att anfallsspelet infinner sig. Vi fick se stunder då kreativiteten både var underhållande och effektiv, men jag minns också matcher där det offensiva spelet mer kännetecknades av slump och lycka-till-passningar.

 

Förklaringarna var fler än skadorna, men att blunda för att skadorna gjorde att laget uppträdde instabilt och med tvekan är att inte vara rättvis med spelare och ledare.

 

När säsongen avslutades hoppades jag på värvningar som skulle kunna ge mer offensiv styrka och variation. Kanske har Brynäs också fått det genom dom spelare som kommit, men jag kan inte bortse från att jag fortfarande söker någon sorts garanti för att kreativiteten kommer att finnas i laget. Laget och klubben är revanschsugna vilket brukar betyda hårdare sommarträning, fler knutna nävar och ett ökat fokus på den gemensamma uppgiften som sträcker sig från september till april.

 

Är då Greg Scott svaret på mina frågor? Nja. Kanske. Förhoppningsvis. Greg Scott är en mycket skicklig spelare som kanske behövde en säsong på stor is för att bli den spelare jag hoppas han ska bli. Kanske är hans nya kontrakt ett bevis på att han vill bevisa något för sig själv. Jag hoppas och tror det.

 

När det gäller Brynäs kreativa och offensiva ambitioner ställer jag mitt hopp till hoppet. Jag hoppas på Christian Djoos, Sondre Olden, Bröderna Vesterholm och några till. Kanske kommer dom att ge mig svar som stillar mina frågor.

 

Men när jag vill tro hoppas jag. På något sätt stället jag mitt hopp till hoppet.

 

Tre frågor jag under lediga stunder söker svar på:

  • Blir det den nye sportchefen som presenterar den sista biten i Brynäs defensiva pussel?
  • Kan jag bli mer stolt över det arbete Brynäs IF lägger ned på En bra start och samarbetet med Unicef?
  • Hur ska jag klara dom två månader som återstår till matchen mot Almtuna i Uppsala?

Publicerat av

Erik

3 reaktioner på ”Hoppet står till hoppet”

  1. Det är väldigt illa när Brynäs måste lägga hoppet på två allvenska bröder och en norrman som ingen av dem har spelat på denna nivå. Dessa ska alltså vara våra ersättare för etablerade och producerande toppspelare. Inte nog med att de måste producerade så måste de göra det direkt för att Brynäs skall hänga med. Brynäs har inte råd med en halv säsongs startsträcka eller ännu värre det troliga 1-2 år som det brukar ta för spelare från betydligt sämre serier att etablera sig. (Om de ens håller)

  2. Jag tror, precis som jag skrivit i tidigare kommentarer till andra krönikor, att detta kan bli bra. Det finns fler än Greg Scott som borde bli bättre med en säsong i klubben. Tex Brodin och Rödin. Men visst är det så att någon/några av de unga spelarna måste få ett genombrott. Och det tror jag på.
    Jag hoppas också att det finns pengar om det dyker upp någon ”hemvändare” Ekholm skulle kännas riktigt bra. (Jag tror inte att han kommer, men hoppas kan jag göra)

  3. Vi (Brynäs) kommer få kriga som små slavar får att greja ett nytt kontrakt..
    Detta kan vara detta sämsta lag som Sundlöv ställt på isen sedan Boork gjorde sitt expriment med stor trupp…konkurrenterna lär jubla över vårt lag i år.Kul att Sundlöv avslutar sin anställning med flaggan i topp, NOT !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *