Ingen picnic i parken som väntar

Luleå på bortaplan. Ett förväntat topplag med ett leende på läpparna som dessutom redan har hittat sin trygghet i spelet. I min – något inskränkta hockeyvärld – är Luleå det lag som möjligen kan utmana Växjö om titeln i april månad. Däremot var jag säker på att det skulle dröja en tid innan dom skulle finna spelet. Jag hade fel. Dom är redan där – eller i alla fall – väldigt nära.

 

Mitt minne sviker mig ibland, men när jag letar efter minnesvärda matcher i Luleå som jag haft förmånen att se på plats är det inte många segrar som tränger sig fram. Dom segrar jag sett har sällan varit särskilt övertygande. Finns det då någon anledning att slå sig ned i soffan, slå på tv-apparaten och ens hoppas på poäng? Nej, säger ryggmärg och mage. Kanske, säger förnuftet.

 

I matchen mot Växjö senast fanns det några saker som visade prov på styrka. Jag tänker givetvis inte på dom slarviga, snöpliga och onödiga – välj själv beskrivning – slutsekunderna. Men dom första 59 minuterna och 57 sekunderna av matchen var Brynäs mycket disciplinerade, tydliga och respektfulla mot sin motståndare. Man var det så till den grad att jag bitvis tyckte det gick till överdrift.

 

Vi vill ju alla att hemmaspelet ska bestå av formidabla skönhetsupplevelser i teknisk överlägsenhet, fysiska kraftmätningar som laget alltid går segrande ur och en känslomässig upplevelse som låter hjärtat slå dubbelslag av passion.

 

Så var det inte, men på ett område var Brynäs nästan perfekta och det var i disciplinen. Få onödiga utvisningar – Sweatts är undantagen – och konsekvens och omdöme i närkampsspelet.

 

Det är troligt att slutsekundsförlusten satt sina spår och visst hade det varit bra om laget hade belönats med tre segerpoäng istället för en poäng förlust.

 

Luleå är ett riktigt bra hockeylag. Intressant på många olika sätt. Det är lite old school Luleå över årets upplaga. Kamp, fart och stora känslor väntar Brynäs där ute på industriområdet.

 

Lyckas Brynäs spela det spel vi fick se mot Växjö i sextio minuter kan en poäng vara möjlig. Poängen kan ligga sådär mysigt inbäddad bland spelarnas necessärer, kortlekar och grabbiga tråkningar. När bussen tar vänster från hallen på väg mot flygplatsen kan spelarna blicka ut över den lilla fjärd som skiljer dom och Norrbottensteaterns vackra upplysta fasad åt. Förhoppningsvis kan dom njuta av prakten. Jag hoppas det.

 

Jag hoppas få se dom äldre spelarna leverera mot Luleå. Den ungdomliga entusiasmen och talangen är glädjande, men det dagliga och återkommande jobbet, spetsen och kvaliteten ska dom färdiga spelarna stå för. Enterfeldt och Brodin har händerna fulla mot Luleå också.

 

Luleå på bortaplan är ingen picnic i parken. Det är hårt arbete på ett industriområde som gäller.

 

Tre saker före matchen

 • Granström, Abbott och Abott. Rätt laddade en kedja för rörliga huvuden på motståndare. Fel laddade en möjlig belastning. Jag tror Brodin löser det där.
 • Målvaktsspelet var godkänt mot Växjö. Det krävs mot Luleå med.
 • Powerplay? Visst har Brynäs powerplay en dimension till. Hoppas det.

 

http://unicef.se/egna-insamlingar/brynasare-for-unicef

 

Publicerat av

184 reaktioner till “Ingen picnic i parken som väntar”

 1. I do accept as true with all the ideas you’ve presented foor your post.
  They’re really convincing andd can certainly work. Still, the
  posts are very brief for beginners. May you please extend them
  a bit frim subsequent time? Thank you for the post.

  Look at my blog post – Mini Real Doll

 2. Τhanks for one’s mаrvеlous posting! I really enjoyed readіng it, you may be a great аuthor.

  I will be sure to bookmark your blog aand will eventually come back later on. Ӏ want to encourage you
  too ultimɑtely continue your great posts, have а nice
  morning!

  Feel free to viѕit mу web site: Oral Sex Toys

 3. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road.
  Cheers

  Feel free to surf to my web site: Anime Sex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *