Nöjd

Nöjd? Några synonymer till nöjd är; tillfreds, mätt, belåten, lycklig.

 

Jag vet att det är elakt att noga välja synonymer som passar in utifrån vad man vill säga, men nöjd är inte ett av dom ord jag letar för att beskriva intrycken från matchen mot Luleå.

 

Jag förstår vad Tommy Jonsson menar i CMore-intervjun efter matchen.

 

Tommy är givetvis inte nöjd med poänglösa matcher. Han menar inte att han är nöjd när laget förlorar. Han är givetvis inte nöjd med att lämna Luleå med obesvarade frågor.

 

Tommy Jonsson praktiserar ett sedan länge genomtänkt, medvetet och precist ledarskap. Han försöker utåt svara på frågor, men jag är övertygad om att han inte är nöjd. Han är allt annat än nöjd. Jag tror till och med att han är lite förbannad. Kanske en aning konfunderad, men mest förbannad.

 

Jag är inte Tommy Jonsson. Långt därifrån. Mina kunskaper om gruppdynamik inom högpresterande system är låga, mina färdigheter om ishockey för begränsade och för känslostyrda. Min förmåga att förändra en matchbild är så sparsam att ord som obefintlig känns passande.

 

Kanske är det därför jag blir en aning förvånad över ordvalet. Nöjd?

 

Jag förstår Tommy när han säger att den här matchen kunde Brynäs ha vunnit. Möjligheten fanns till och med när bara minuten återstod att spela. Hade Brynäs kvitterat och vunnit på straffar hade jag nog varit just nöjd. Men nöjd är inte det ord jag söker.

 

Jag förstår Tommy Jonsson om han med nöjd menar det uppoffrande försvarsspelet, men det är bara en del av spelet.

 

När Luleås Kristian Näkyvä avgör matchen var det en symbolisk gest mot det jag tror Tommy Jonsson mesta av allt skulle vilja se i Brynäs. Kreativitet, mod, teknik, vilja och förmåga att i ett avgörande läge göra det svåra enkelt.

 

Jag tror på Tommy Jonssons ledarskapsfilosofi. Han kommer att fortsätta att säga ord som nöjd fler gånger. Särskilt efter insatser som den mot Luleå. Han letar det positiva i motgången när frågan ställs, han letar svar och lösningar på utmaningar hos sig själv, i ledarstaben och i laget.

 

Brynäs var nära att vinna mot Växjö, inte lika nära att ta poäng mot Luleå. Kanske ska vi vara nöjda med tanke på att det är två lag som mycket väl kan vinna guld i år? Nej. Inte nöjda.

 

Nöjd blir i alla fall jag bara när laget vinner matcher som dessa. I matchen mot Luleå såg jag saker som jag tyckte mycket om. Det mesta av det utspelade sig i Brynäs försvarszon. Jag hoppas att det fortsätter och förflyttas till andra zoner också.

 

Det är supporterna privilegium att tycka, tänka, uttrycka sina känslor efter en förlust. Även om jag tycker att det ska ske med behärskning och med ömsesidig respekt.

 

Det är Tommy Jonssons ansvar att gå till jobbet imorgon för att hantera förlusten och förbereda laget inför nästa match. Vi har onekligen olika roller i efterdyningarna av en seriematch.

 

Att kommentera, skälla och känna frustration är enkelt. Att leda något annat.

 

Men tro mig; ingen av oss är nöjd.

 

Tre saker efter matchen mot Luleå

  • Brodeckis bästa match? Tror det.
  • Powerplay känns inte som en framgångsfaktor just nu. Om ni förstår vad jag menar.
  • Vet inte vad Bill Sweatt sa till funktionären eller motståndaren, men det måste ha varit grovt. Om inte känns det lite som en bamsepysselutvisning.

 

http://unicef.se/egna-insamlingar/brynasare-for-unicef

Publicerat av

72 reaktioner till “Nöjd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *