Klasskillnad

Inför match hade jag tagit fram tre punkter jag tyckte var viktiga att påminna om. Jag ville att Brynäs skulle njuta och nog tyckte jag det såg som dom gjorde det. Kreativt, fartfyllt och roligt såg det ut att vara. Jag vill också att Brynäs skulle spela ut sitt sätt att spela ishockey. Även det tyckte jag att man gjorde. Vi fick se det Brynäs vi alltid vill se. Ett Brynäs som spelar sitt spel oavsett vilka man möter. Jag njöt. 

Men på den tredje punkten – disciplinen – var det klasskillnad mellan lagen. Inte så mycket på isen, men väl mellan båsen. Jag återkommer till det lite senare.

Vi fick se en mycket bra hockeymatch mellan två lag som vill vinna matcherna på egna framgångar och inte andras misstag. Ändå var det defensiva spelet som gjorde matchen än mer jämn. Två skickliga målvakter och ordning och reda i försvarsarbetet gjorde det svårt för dom offensiva kreatörerna att skriva in sig i poängprotokollet.

När Skellefteå mitt i matchen tagit ledningen var det ingen slump. Skellefteå var det bättre laget även om Brynäs frejdighet kanske trängde sig in i min upplevelse av matchen. Brynäs övertag var lite av en chimär. Inte blev det enklare för Brynäs när Skellefteå utökade sin ledning tidigt i den tredje perioden. Man liksom kände att Skellefteå var aningen bättre i spelet och det var inte ologiskt att bortalaget ledde med några mål.

Men. För det finns alltid ett men.

På något sätt hittade Brynäs ett sätt att komma tillbaka i matchen. När Brynäs får spela powerplay lyckas Nick Johnson reducera Skellefteås ledning efter ett i mina ögon odisciplinerat beslut av Brynäs att ta ut målvakten, men det gick hem den gången. Det skulle det inte göra nästa gång.

Med tre minuter kvar ger Brynäs bort möjligheten att ta poäng i matchen. Med möjligheten att spela med två man mer på isen tar Brynäs återigen ut målvakten. Sekunderna senare har Skellefteå avgjort matchen. Visserligen reducerar Brynäs med minuten kvar, men möjligheten till poäng var redan förbrukad.

Det är mycket jag tycker om med årets Brynäs, men bristen på disciplin och kyla i matchavgörande lägen är en akilleshäl. Det har skett några gånger tidigare den här säsongen. Den hetsiga coachningen idag resulterade alldeles säkert i att ansvariga ledare bad laget om ursäkt för att man inte gav dom möjligheten att spela till sig ytterligare en poäng. Om dom inte gjorde det bör dom göra det imorgon innan match. Många spelare mindes säkert fjolårets sista kvartsfinal mot Skellefteå som avgjordes på ett liknande sätt.

Det är ingen skam att förlora mot Skellefteå, det var en rättvis seger för Skellefteå. Men. Ibland kan man också ta orättvisa poäng och den möjligheten gav Brynäs bort ikväll.

Det är tur att det är ny match imorgon. Då får Brynäs möjligheten att revanschera sig. Jag hoppas få se ett Brynäs som njuter, spelar ut och som är disciplinerade. Såväl på isen som i båset.

Tre saker efter Brynäs – Skellefteå

Lucas Carlsson. Klass rakt igenom i onsdags och han gjorde likadant idag. Vi kommer att få se mer av honom.

Kylan. Kanske kan Skellefteå bjuda på en köldknäpp imorgon. Det kan behövas när det drar ihop sig till matchavgörande.

Fokus. Fokusera på det egna uppgiften. I matchen i Skellefteå fungerar inget annat.

 

Publicerat av

Erik

3 reaktioner till “Klasskillnad”

 1. Tyvärr så måste jag säga emot dig det var ingen rättvis seger för Skellefteå .Brynäs skulle haft ledningen efter period 1. Men så är det i hockyn ibland studsar pucken rätt.och ikväll gjorde den inte det.Ock Bullans chansning var helt Rätt,men tyvärr åkte Skellefteås panikrensning in i tomt mål!Men vad då ny match imorgon!Och Brynäs har redan knäppt hockysveriges experter på näsan!!! Det före julupphållet.kämpa på ock jag tror det kan bli finalspel l vår!Brynäsare sen1964 i med och motgång.

 2. Som vanligt en njutbar analys av matchen. Det enda jag kanske inte håller med om är att Skellefteå var det bättre laget. Enligt mig kunde det ha gått hur som helst,stundtals visade Brynäs varför de ligger i toppen av serien. Och mitt AIK hade då svårt att värja sig.

  Samtidigt tycker jag att vi inte kom upp i samma standard som mot HV71 häromkvällen, men å andra sidan, ack så svårt jag har att bedöma om det är motståndet som gör oss dåliga eller om vi bara har en sämre kväll.

  Men liksom du tycker jag att det var fullkomligt hål i huvudet ar ta ut målisen i fem mot tre, vad tänkte Bulan på?

  Hoppas på en lika bra hockeymatch imorgon, Brynäs har verkligen överraskat på mig i år, och Rödin hyser jag en hatkärlek till. Oerhört duktig, men ibland väldigt irriterande 🙂

 3. Jag tyckte att Skellefteå var det bättre laget. Spelade mer kontrollerat, tryggt och stabilt.

  Bulans agerande skickade så många signaler. En var mod, en annan var bristen på tilltro. Synd. Hoppas misstaget blev en erfarenhet att lära av, synd att det nu hänt några gånger i avgörande lägen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *