En tålamodets seger

Brynäs slog Sundsvall med 2-0 och även om segern satt hårt inne var det en självklar seger och även om segern var det viktiga var det något helt annat som för alltid kommer att vara matchens stora behållning. Mer om det senare.

Brynäs dominerade från första stund. Matchplanen gick ut på att vara det lag som bestämde på isen. Man skulle åka mer och fortare än sina motståndare, man skulle skjuta hårdare, mer och oftare än sina motståndare och som man gjorde det. Brynäs sköt 25 skott – tjugofem – under den första perioden. Man dominerade i allt utom när det gällde att göra mål.

– Vi pratade i pausen om att vi skapat massor av lägen och att det enda som saknades och att det var det där sista som skulle leda till mål,  berättade Brynäs tränare Madeleine Östling efter matchen.

Om Brynäs fick sitt tålamod prövat i den första perioden var den andra perioden mer spelmässigt jämn. En av anledningarna till det var att Brynäs fick spela boxplay vid några tillfällen vilket gav Sundsvall möjligheten att också anfalla.

– Vi sa till varandra att vi inte skulle ändra på något. Vi skapade många lägen. Det var bara målen som inte kom, sa Brynäs lagkapten Angelica Österlund efter matchen. Det syntes också. Brynäs hittade tillbaka till sin spelplan i den tredje perioden och avgörandet skulle också komma.

Brynäs vinner den sista perioden och det är inget konstigt med det. Först ut är Linnea Odbratt som ger Brynäs ledningen. Odbratt som under matchen visade konsekvens och lojalitet med sina lagkamrater belönades med ett mål. Kanske inte viktigt för henne personligen, men avgörande för Brynäs.

När väl det efterlängtade målet hade kommit var det som om Brynäs slappnade av något i spelet. Inte så att man blev mindre noggranna, men avslappnat på det där sättet som gör att man spelar ut sitt spel på ett bättre sätt.

Mitt i slutperioden drabbades Brynäs av en utvisning och vi var nog några som trodde att det skulle bli en bra kvitteringsmöjlighet för Sundsvall. Det var det också, men istället var det Angelica Östlund som visade kyla när hon gjorde det avgörande 2-0 målet i matchen.

I Brynäs syntes och märktes dom etablerade spelarna som redan nämnda Östlund och naturligtvis Anna Borgqvist, men den här kvällen var det en annan spelare som jag personligen fastnade för. Hon heter Andrea Cordoba.

Cordoba tillför energi, fart, entusiasm och är som gjord för att spela den ishockey som ingår i Brynäs spelplan. Jag blev glad över att se hur hon varje gång hon är på isen gör sitt yttersta. Hon tacklar, hon visar att hon vill och hon försöker vara konstruktiv i sitt spel. Jag tyckte mycket om hennes sätt att spela ishockey. Efter matchen sammanfattar hon matchen bäst av alla samtidigt som hon blickar framåt.

Det gick trögt att få in pucken, men det är viktigt att ha tålamod. Det här var en sådan match. Vi skulle ha de här tre poängen och vi ska ha tre poäng imorgon när vi möter Sundsvall igen. Kanske är det precis den attityden som jag lärde mig tycka om hos Cordoba.

Brynäs ska möta Sundsvall i Gavlerinken redan på fredag och om vi ska ta Madeleine Östling på allvar – och det ska vi alltid göra – så kommer vi då att få se ett Brynäs som har stor respekt för Sundsvall, ett Brynäs som inte tar saker för givet, ett Brynäs som vet att inte går av sig själv och som inte kommer att bli frustrerade om matchbilden ser likadan ut som den idag.

Även om segern var det viktiga var det något helt annat som för alltid kommer att vara matchens stora behållning. Mötet med Brynäs damer gjorde stort intryck på mig. Jag hittade tillbaka, jag kom hem.

Alla uppträdde med sådan värme, sådan respekt för varandra och med sådan fokus på sin uppgift att det blev tydligt för mig att det är så här det ska vara. Eller som kvällens fotograf och min ständiga reskamrat – Dennis Vejdegren – formulerade det i bilen på vägen hem.

Det är det här som är klubben, det är det här som är Brynäs.

Tre saker efter Brynäs – Sundsvall

Tålamodet. Det tålamod Brynäs visade sviktade inte. Det gav laget segern.

Andrea Cordoba. Jag fick en ny favorit. Hon spelar med ett hjärta som många spelare önskar att dom hade.

Sara Grahn. Att hålla nollan i en för henne svårspelad match kräver talang och kunnande. Det visade hon. Igen.

Publicerat av

403 reaktioner till “En tålamodets seger”

 1. Hi, i read your Ьlog from tike to time and i own a siomilar one aand i was just wondering if
  you get a lot of spam comments? Ӏf so how do
  you reducе it, any plugin or anything you can recommend? I geet so much latеly it’s ɗriving
  me crazy so any help iss very much appreciateԀ.

  Also visіt myy bl᧐g pοst; online dating site

 2. Для твоей безопасности наша команда разработали этот портал на котором Вы ежедневно сможете обращаться к магазину торговой площадки hydraruzxpnew4af onion image . Найти ссылку на гидру и надёжно совершить покупку можно на просторах этого блога. В интернет сети web зачастую нарваться на фишинг и просрать личные средства.

 3. Pingback: viagra or priligy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *