Erik Sandberg

Tretton andra lag med samma ambition

Dom stillsamma promenaderna runt dom igenvuxna uterinkarna och dom trånande blickarna mot ishallar utan is är inte längre nödvändiga. All längtan är snart över. Håll ut. Vi närmar oss september och vi vet alla vad det betyder. 

Jag har själv rehabtränat. Såren har läkt, men ärren finns kvar som den ständiga påminnelsen om att smärta är vekhet som lämnat kroppen. Det har aldrig varit ett alternativ att sluta. Tvärtom. När säsongen nu närmar sig på allvar känner jag mig mer taggad än på mycket länge.

Brynäs herrlag har sina intressanta inslag och med tanke på det ledarskap som finns i båset kommer det att finnas all anledning att följa laget kommande säsong. Vi kommer alla att få lära oss en hel del. 

Åsikterna om årets upplaga går – som alltid – isär bland oss som följer laget. Några hyllar det som ett framtida guldlag, andra siktar in sig på kval. För egen del brukar jag låta bli att hoppas eller tvivla allt för mycket. I alla fall innan alla lag i serien är färdiga med sina trupper.

Min provisoriska slutsats är dock att jag har svårt att se att inte Brynäs herrlag har minst fyra lag bakom sig när seriespelet är över. 

Jag gör den bedömningen då jag både vill och tror att Brynäs sätt att spela spelet är väl lämpat för seriespel. Borde inte det då betyda att laget har möjlighet att placera sig riktigt högt i tabellen? Jo, kanske. Å andra sidan ska man möta tretton lag med ungefär samma ambition. Men oss emellan har jag ett helt annat motiv till varför min försiktighet tar sig uttryck på det här sättet. Jag vill inte bli besviken.

Nåväl. Nu blickar vi framåt. På lördag väntar Leksand i Hudiksvall och jag kommer att vara på plats. Jag kommer som alltid under försäsongen att inte bry mig särskilt mycket om resultatet eller kvaliteten på spelet. Däremot kommer jag att följa några nyförvärv noga. 

Givetvis hoppas jag få se Tomáš Záborský. En spelare som varit med mig en hel del på dom stillsamma promenaderna runt dom igenvuxna uterinkarna.

 

 

Publicerat av

Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *