Thomas Berglund vänder hemåt

Var sak har sin tid och nu är Thomas Berglunds tid i Brynäs över. Berglund stannar kontraktstiden ut för att sedan vända åter till Norrbotten. 

Berglunds ledarskap är präglat av engagemang, känsloyttringar och med ett tydligt språk hämtat från gatan. När han nu lämnar har han skrivit ett kapitel i klubbens historia.

Thomas Berglund blev Stefan Bengtzéns lösning och nu får han leta efter en ny. Det är troligt att nästa lösning kommer att leda oss fram till en tränare som är beredd att ta klubben ett steg framåt i klubbens ambitioner. 

Berglund var en oprövad huvudtränare innan han kom till Brynäs och han lämnar med erfarenheter viktiga för både klubb och honom själv.

I mina ögon har Berglund utvecklats under sin tid i Gävle. Från att ha varit en energisk studsboll med känslor och åsikter på utsidan ser han ut att vara mer eftertänksam nu än vad fallet var när han kom till klubben. 

En erfarenhet jag också tror klubben tar med sig. Eftertanke och energi är två viktiga – kanske avgörande – ingredienser i ett modernt ledarskap.

När nu Berglund valt att vända hemåt på grund av familjeskäl får jag stor respekt för honom. Att inte låta egna ambitioner gå före familjen är viktigt och visar på gott omdöme. 

Thomas Berglund har skrivit ett kapitel i Brynäs historia. Det ska bli intressant att se hur det kapitlets sista rader kommer att formuleras.

Publicerat av

Erik

En reaktion på “Thomas Berglund vänder hemåt”

  1. Jag tycker han får betraktas som en parentes, jag. Slutnotan över den här säsongen får avgöra om det finns anledning korrigera den sammanfattande recensionen av Berglunds tid i Brynäs. För hittills har han varken -15 eller -16 åstadkommit något avgjort positivt med laget sen han för två år sen tog över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *