Det varma hjärtat och den kalla hjärnan

Brynäs vinner med uddamålet i seriespelets sista match. Med tanke på motståndet borde jag vara riktigt glad, men spelet var inte direkt sprudlande. Tvärtom faktiskt.

Att det skulle bli så kom kanske inte som en överraskning, men att det skulle bli ett sömnpiller väcker frågor även hos mig. Frågor som får svar när kvartsfinalerna börjar.

Kvartsfinal är för övrigt ett trevligt ord och en behaglig upplevelse. Det är nästan ett lika vackert ord som slutspelskänsla.

Brynäs ska nu möta LHC i cupspel. Ett bra motstånd enligt mig. Märkligt kanske någon tycker, men jag ser egentligen bara fördelar med att få möta LHC. Förutom publikmässigt.

Att få möta LHC betyder att det finns få förväntningar på bortaplan vilket borde leda till ett mer cyniskt Brynäs. Något som kan komma att behövas. Brynäs måste vinna minst en bortamatch.

Jag tror det är möjligt. Om man inte bjuder LHC på slarviga forwards i anfallszon, slarviga forwards i egen zon och en målvakt som har sin bästa dag.

Jag skulle vilja se ett bortaspel designat av Simon Bertilsson och Jonathan Granström. Två spelare vi vet kommer att sälja sig dyrt i varje byte. Min förväntan på resten av laget är att dom följer vad dessa två herrar gör och sedan gör likadant. 

Simon Bertilsson kan själv stänga matcher och tillsammans med några till som följer hans exempel får mig att tro att Brynäs kan vinna både en och två matcher i Linköping.

När det gäller det offensiva spelet är jag mindre orolig. Brynäs har två formationer som kan producera offensivt och som har kapaciteten att avgöra stora matcher. Jag hoppas också att Brynäs kan hitta ett powerplayspel som håller hög kvalitet.

Skillnaden mellan lagen i dom udda spelformerna kan vara skillnaden mellan sommarlov och semifinal.

Men. För det finns alltid ett men.

Det mest avgörande i en slutspelsserie är att ha ett varmt hjärta och en kall hjärna. Med andra ord kommer det lag som har den bästa förmågan att tämja känslolivets avarter att fira triumfer. Det lag som har förmågan att plocka fram sitt bästa spel när pressen är som störst kommer att få fortsätta sitt deltagande i det finaste man kan delta i – SM-slutspelet i ishockey.

Nåja. Nu kommer det att gå en dryg vecka där vi kommer att spekulera, gissa och hoppas. När väl pucken släpps får vi veta. 

Om jag längtar? Vad tror du själv?

 

 

Publicerat av

Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *