Kan Brynäs förlora matchserien mot Linköping?

Kan Brynäs förlora matchserien mot LHC? Nä. Det kommer man inte att göra. 

Stöddigt? Tycker jag inte. Förlorar man fyra av fem matcher? Nej, det gör man inte. Förlorar man tre av fem? Kanske, men då spelar det ändå ingen roll.

Brynäs hade det kämpigt under den andra perioden på hemmaplan i match II. Man redde ut det och med lite distans ska laget ha kredit för att man då inte lät det rinna iväg. Istället hittade man ett sätt att vinna matchen. 

I den tredje matchen var LHC snäppet bättre på det mesta, men även den här gången håller Brynäs ihop laget. Brynäs har faktiskt goda möjligheter att ta matchen till förlängning.

Men. För det finns alltid ett men. 

Brynäs kändes lite för hetsiga i alltför många situationer. Visst var några domslut tveksamma, men det kyliga Brynäs var aningen överhettat. Visst kunde Brynäs ha fått med sig en utvisning – och kanske borde ha haft det – precis innan LHC gör det avgörande målet, men det är så det är. Gör man bara ett mål framåt tillåter det inte många egna misstag.

Nu vänder serien hemåt igen. Ett fullsatt Gavlerinken borde vara till Brynäs fördel och jag menar att det är fullt rimligt att förvänta sig en ny seger.

LHC har kommit igång och imponerar bitvis. Däremot har Brynäs en dimension i sitt spel som inte kommit ut ännu. Jag väntar på det och hoppas få se det på fredag.

Jag hoppas att det finns gott om ispåsar tillhanda på fredag kväll. Det ska räcka för att lindra smärtan av täckta skott, men också för att kyla ned varma hjärnor.

Jag längtar.

Kan då Brynäs förlora matchserien mot Linköping? Kan kan man väl, men jag oerhört svårt att se att det skulle bli verklighet. 

Tre saker efter Linköping – Brynäs

David Rautio. Bäste brynäsare. Ni förstår hur det såg ut.

Fart och lag. Brynäs måste upp med tempot igen och låta pucken arbeta inom laget. Soloräderna bort, passningar fram.

Nick Johnson. Jag skulle gärna se Nick Johnson med Johan Alcén och Pathrik Westerholm på fredag.

Publicerat av

Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *