Med känsla för blues

”Bottleneck John” alias Johan Eliasson, en bluesman med fingertoppskänsla för det han ägnar sig åt. Nu blev nog inte kvällens spelning i skogskapellet i Bispgården som han tänkt sig, då hans röst för första gången sedan 1987, svek honom redan innan spelningen. Det blev ändå en musikalisk höjdare, om än instrumental. Tillsammans med eminente kompmusikern Mattias Nordqvist på piano smekte Eliasson fram blå toner på sina gitarrer, med en repertoar som sträckte sig ända tillbaka till mitten av 1850-talet. Att han dessutom har förmågan att förmedla just det bluesmusiken i sig handlar om, till lyssnarna, gör inte saken sämre.  Det är lätt att för sitt inre se bilder av mörkhyade män och kvinnor, arbetande på bomullsfälten i södra USA, medan tonerna sveper runt i lokalen. Ibland kan man till och med skymta en  person, stående precis vid hans sida, iförd en sliten kostym och hatt och pannan lagd i djupa veck, begrundande det Eliasson förmedlar.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *