Nog är det väl förbannat

Det är inte alltid så lätt att veta hur man skall bära sig åt.

Jag var i Östersund i söndags. Fraktade dit en säng till min studerande dotter som bor i en lägenhet på Kyrkgatan, i Traktörenhuset.  Hon trivs där och tycker det är bra att bo centralt. Så långt är allt gott och väl.

Det är när det kommer till själva flyttandet som problem uppstår…och hornen växer ut!

Bor man på Kyrkgatan 44 är det inte meningen att man varken skall kunna flytta in- eller ut, och det hänger både på Gatukontoret och Fastighetsägaren. Det är nämligen så här:

Man kan inte parkera bilen, bil med släp eller lastbil, på vare sig Kyrkgatan eller Törnstensgränd. På Kyrkgatan finns entreér till både Traktören och lägenheterna precis bredvid varandra. I hörnet vid Törnstensgränd finns dessutom en busshållplats. På Törnstensgränd råder parkeringsförbud.

Väljer man att ändå parkera på Kyrkgatan, utanför entrén till Traktören och till lägenheterna, har man två val: Endera bär man alla möbler och annat jox uppför en spiraltrappa, i värsta fall 3 våningar upp!

-Men finns det inte hiss då?

Jomenvisst! Packar man den riktigt ordentligt kan man nog truga in två pinnstolar i den. Större är den inte. Klaustrofobisk, minst sagt.

Väljer man att parkera på Törnstensgränd, och riskera att få parkeringsböter, vilket min dotter fick för 7 minuters parkering, har man en lång och brant trappa att ta sig uppför, till ett etageplan på andra våningen. Därefter har man ändå spiraltrappan kvar att forcera…eller att ta klaustrofobiska hissen med två pinnstolar i taget. Härligt!

Det finns förvisso ett sätt att kanske klara sig från parkeringsböter. Man gör helt enkelt en skriftlig framställan i god tid till Gatukontoret i Östersund, i vilken man förklarar varför man önskar parkera en stund, i första hand på Törnstensgränd. Annars är man i vägen för både bussar och gångtrafikanter och det är föga troligt att Gatukontoret går med på det.

Denna skriftliga framställan skall då behandlas, utredas, skrivas under och returneras till avsändaren. (Som då har rest från Hammarstrand med fullpackad bil och släpvagn, lastat ur och burit uppför spiraltrappan, bytt till torra kläder och sedan åkt hem och i bästa fall klarat sig från parkeringböter) Måhända ligger svaret på framställan i brevlådan när man kommer hem.

Med lite god vilja kan nog Gatukontoret ordna det här på ett bättre sätt, kanske bara genom att tillåta parkering på Törnstensgränd, låt säga en halvtimma eller en timma, för ur- och ilastning.

Visst var hon snäll och ärlig min dotter, efter att hon fått den där lappen på rutan för 7 minuters parkering på Törnstensgränd? Det visade sig att registreringsnumret var felskrivet så hon knatade iväg till Gatukontoret och förklarade detta. Det besparade dem en massa arbete med att driva in pengar från någon som kanske aldrig satt sin fot (eller bil) i Östersund i hela sitt liv. Gatukontoret rev nämligen P-boten.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *