Den trilskande frisören

Av någon anledning pratade vi hår och frisyrer på jobbet härom dagen. Det brukar alltid bli lite extra muntert då när någon utan möjlighet till ”frisyr” lägger sig i samtalet. Tur att vi är flera runt bordet då som s.a.s. är jämlika i det avseendet.

Kom på det där samtalet nu ikväll när jag hittade bilden av mig själv från 1978. Möjligheten till frisyr var lite större då. I samma sekund jag hittade bilden kom jag ihåg ett sällsynt frisörbesök jag gjorde vid just den tiden.

Jag hade två favoritfrisörer då, dit jag alltid gick och klippte mig. De var kvinnliga frisörer båda två. Den ena var min släkting Siw Ljung som alltid klippte mig så som jag ville ha det. Så gjorde också Birgitta, som då hette Sundberg, numera Paulsson. De var toppen båda två.

Men! Så kom den dagen när ingen av dem hade tid på länge och en nyetablerad frisör fanns att tillgå här i Hammarstrand. Jag provar väl honom då, tänkte jag och gick dit. Till att börja med blev jag lite betänksam när han hade tidningskorgen full med ”herrtidningar”. Redan då var de vanligen bannlysta nästan överallt men inte hos honom.

Så blev det min tur i stolen.

Han frågade hur jag ”ville ha det”.

-Långt bak och kortare vid öronen, svarade jag.

Han började blöta och kamma till håret medan jag fördjupade mig i en tidning, dock inte av ”herrmodell” kan jag tillägga. Saxen började göra sitt men plötsligt stannade han upp, tog tag i håret vid öronen, lyfte upp det, tittade bekymrat på mig i spegeln och sade:

-Menar du att du skall ha kvar de här jävla måsvingarna?

Jag var 18 år, inte drygt 50 som jag är nu. Hade jag varit det då hade han nog fått ångra sin fråga bittert. Jag lyckades dock klämma ur mig att ”det ville jag nog”. Med bister uppsyn fortsatte han sitt klippande.

Behöver jag skriva att det var mitt enda besök hos den frisörterroristen.

För övrigt så trivs jag bra med min nuvarande frisyr. 10 minuter, två gånger i månaden med trimmern är alldeles lagom.

-God kväll!

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *