Det började jävlas tidigt!

Julstädningen inledd! Rotade runt i en av garderoberna och hittade en kartong med diverse ”gammaltochnytt” och då måste man slå sig till ro en stund, även om det är mitt i julstädningen.

Jag backar några år i tiden, ganska många förresten.  För ganska lång tid sedan fick jag ett fotografi i present på min födelsedag. Jag fick det av en släkting. Bilden visar ett gäng barn, samlade för fotografering vid avslutningen för Mulleskolan 1965. Jag har egentligen bara ett enda minne av denna Mulleskola och det minnet är ytterst traumatiskt för mig. Det handlar om taggtråd! Denna ondskefulla företeelse som taggtråd kan utgöra.

Det var obligatoriskt att ha med sig eget fika när vi skulle ut i naturen och lära oss ett och annat om hänsyn mot djur och natur. Vi höll till vid Koppelhällans campingplats och i skogen runt området där. Där fanns alltså denna taggtråd och i den fastnade naturligtvis jag vid en av utflykterna vi gjorde. Hur jag än försökte ta mig loss satt jag hjälplöst fast. Vad jag var förbannad! Jag fick helt enkelt påkalla hjälp från någon av ledarna.

När jag väl var frigjord från taggtråden skulle dagen avslutas med det medhavda fikat. På nytt grinade oturen mig rakt i ansiktet när jag öppnade min ryggsäck. Flaskan med saft, som min mor skickat med mig, var tom! I botten på ryggsäcken, som hade plastad insida och därmed var vattentät, guppade både korken till flaskan och påsen med smörgåsarna i vågorna. Läget var inte det bästa och smörgåsarna var oätliga. Kan det bli värre för en femåring?

Ryggsäcken var för övrigt ful, mörkblå med bruna kantband i plast. Hur som helst så är bilden här ovan bevis för att jag faktiskt gick Mulleskolan 1965.

 

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *