Vad är det månen gör med oss?

Ända sedan man var liten grabb har man hört av människor i ens närhet att de har svårt att sova när det är fullmåne. Själv har jag aldrig haft några som helst problem med det och jag har nästan avfärdat de sömnlösas påståenden om detta fenomen som fantasier och nys.

Men nu har något hänt! De senaste månadernas fullmåneperioder har gjort mig synnerligen förvånad.  Jag   kan   nämligen   inte   sova   dessa   nätter!

 

Inte för att jag bekymrar mig så värst mycket över det. Sover jag inte just när det är fullmåne så sover jag väl en annan natt i stället. Man måste ändå fundera en aning över vad det är som påverkar detta med utebliven sömn. Är det dragningskraften, är det ljuset, är det en nedärvd kvarleva sedan vi var havslevande varelser möjligen? Inte så lätt att veta.

Håll med om att det är lite spännande med fullmånen i alla fall, särskilt på vintern när snön ligger i träden och ljuset kastar långa skuggor i naturen. Själv höjer jag gärna blicken lite extra de här dagarna när det blir så där oerhört vackert. Ibland står jag i fönstren och blickar upp mot månen och funderar;

-Det kan väl aldrig vara möjligt att någon levande varelse satt sin fot där och vem var det som redan var där och filmade i så fall?

Det blir lite spännande att se om det går att sova som vanligt ikväll eller om en bra bok kommer väl till pass.

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *