I full frihet

Det är något speciellt att få ta med sig hunden ut i skogen en lite kylig vintermorgon, låta henne slippa kopplet en stund och bara vara såsom hundar egentligen skall vara.

Jag har tur som har en dotter som har en helt fantastisk hund. När dottern sitter i sin lägenhet i Östersund, hukad över allehanda studentlitteratur, då får jag låna hennes hund några dagar och liksom ha henne alldeles för mig själv.

När det vankas helg då går vi upp i skaplig tid, tar bilen och åker mot skogen och där får hon springa som hon vill. Att se hur lycklig hon blir över att få slippa kopplet en stund och få rusa fram mellan träden, över stubbar och omkullfallna träd, det är lycka även för mig.

Jag brukar gömma mig bakom täta granar, bakom stenar och buskage, och efter bara en liten stund är sökandet igång för fullt. Det är alltid en oerhört glad hund som hittar mig.

Väl hemma igen, och när kvällen nalkas, kryper hon upp i soffan bredvid mig, lägger huvudet på min mage och somnar gott.

Vi skall fortsätta trivas tillsammans, Steira och jag.

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *