Efterlysning

När jag gjorde mina första år i Ravundkommittén ägnade jag mig mestadels åt en idrottskrönika som vi med tiden fick lägga ner. Han som gjorde krönikan före mig, numera bortgångne Sven Jonsson, hade ett mera genuint idrottsintresse än mig. När han slutade överlämnade han en bild till mig som han ville att jag skulle förvalta och eventuellt göra något av i framtiden.

Jag har förvaltat den men har däremot inte lyckats göra något av den. Helt enkelt för att jag inte lyckats hitta fakta kring den.

Bilden är, som framgår, från en skidtävling. Platsen torde vara alldeles i närheten av Ehingers och Hammargårdens/Anderssons gårdar i Hammarstrand. Bilden har, med ålderns rätt, ganska dålig kvalité och texten som är skriven på den är svår att tyda. Med hjälp av förstoringsglas har jag kommit fram till följande:

”Lappen till Jonas Nilsson, segraren å 6 mil, vid Länstäfvlingen i Ragunda 1921”

Är det möjligen någon av ÖP:s läsare som vet något om historiska skidtävlingar i länet eller var man kan söka fakta?  Vore kul att få lite vetskap om tävlingen som bilden härrör till.

/Sören

 

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *