Priskurant – till mig?

För många år sedan – och det är verkligen många år sedan – gjorde jag en beställning i en postorderkatalog. Jag beställde två solcellslampor, som jag skickade tillbaka med vändande post. Ja, jag provade dem först, i och för sig, men jag tyckte inte att de motsvarade mina förväntningar, vad gällde ljusstyrka.

Priskuranten, eller postorderkatalogen, som jag beställde från, innehöll då lite av varje. Det var en typisk katalog som var bra att ha på muggen. Lagom mycket och lagom intressant läsning för ett lagom långt besök i sådan lokal.

Allt sedan den dagen har katalogen letat sig ner i min brevlåda, två flyttar till trots! Idag kom den igen. Visst har jag bläddrat i den några gånger tidigare också genom åren men idag tog jag mig tid att liksom ögna igenom den lite mera noggrant. Med facit i hand kan jag konstatera att den inte längre duger som toalektyr, i alla fall inte för min del. Redan framsidan skvallrar om det tycker jag!

Visst verkar kvinnan på bilden trevlig men vad gäller utbudet av beställbara varor så tror jag det är dags att säga upp prenumerationen – om jag nu har en sådan.

Här kommer en lista på sådant som företaget uppenbarligen tycker är lämpligt för mig att beställa:

*Snygg baddräkt som håller in

*Tights med snygga revärer

*Snygga & bekväma tunikor

*Fräsch baddräkt med smickrande skärning

*Läckra sandaletter för sköna sommardagar

*Sminkspegel med belysning

*Skön topp i spännande design

(Nu kommer att antal sidor med gardiner!)

*Damsandal med hög komfort

*Tweese trimmer – avlägsnar oönskad hårväxt (Till mig!)

*Extremt hållbar Make-Up

*Sval och skön tunika

*Snygga sandaletter

*Frontknäppt BH med bra stöd (!)

*Elegant blus med volanger

(Nu har jag klarat av 14 av 63 sidor!)

*6 par slitstarka knästrumpor

*Dekorativa blomvattnare

*Axelväska i unikt mönster

Äsch! Jag ger upp där. Det finns åtminstone 7 eller 8 ytterligare modeller av BH som verkar vara världens bästa. Men vänta nu! På sidan 44 finns faktiskt en avloppsrensare för 49.90:-

Jag kanske skall behålla priskuranten ändå…

 

 

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *