Bilder av en segrare

Jag tog campingstolen med mig några hundra meter från mitt hem, slog mig ned i skuggan av en björk och väntade en liten stund.

En granne, ute på promenad, kom förbi och undrade om löparna i årets Kälagåtte skulle komma snart.

-Ja, svarade jag, de är snart här.

Hon gick vidare en liten bit och själv hann jag knappt sätta mig tillrätta och få upp kameran ur väskan innan jag hörde löpsteg som närmade sig bakom buskagen. Som en liten vessla, med en löpstil som närmast kan liknas vid ett rulland hjul, som en outtröttlig maskin, som om inga fysiska gränser fanns, lite som ”Nacka” Skoglund en gång i tiden,  kom han farande, Andreas Fahlén. En av mellannorrlands absolut främsta löpare.

Han vinkade och ”morsade” på mig i farten och sedan var han bakom nästa krön. Jag kan säga att det dröjde ganska länge innan nästa löpare passerade.

Min granne på promenaden vände sig om en liten bit bort, kom tillbaka och frågade;

-Har Andreas redan passerat?

-Ja, svarade jag, det har han!

 

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *