Naturmuseum

Jag har en släkting som är nostalgiker. Han skrev en gång en kommentar till en bild jag hade lagt ut på Facebook. Bilden föreställde ett gammalt bilvrak i ett buskage i skogen.

-De borde fridlysas, skrev han.

Jag är benägen att hålla med.

Det kanske inte alltid är så vackert med gamla bilvrak som är lämnade vind för våg i vår vackra natur men med tiden, och med skrotbilsinsamlingar och allehanda uppstädningar, så är det nog inte så där förfärligt många vrak kvar. Jag kan ha fel men det skulle gå att göra något trevligt och intressant av de som ännu finns kvar.

Varför inte se till så att det sätts upp informationstavlor vid de här gamla bilarna, som talar om vilket bilmärke det är, vilken modell, tillverkningsland, hur många tillverkade, hur många importerade till Sverige o.s.v.

Om det dessutom berättas lite om hur tillståndet var i tillverkningslandet vid tiden för aktuell årsmodell, såsom samhällsekonomi, arbetarlöner, hur människor levde, industrialisering mm, då skulle det bli en trivsam och informativ stund vid vraket.

Tänk ändå vilken betydelse bilismen har haft, världen över.

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *