Statistik eller märkliga fakta?

”Åtta av tio tandläkare anser att det är viktigt med god munhygien”

Är det bara jag som emellanåt funderar över TV-reklamens innebörd, den som likt ett tröskverk hackar upp i övrigt hyfsade program i små, små beståndsdelar, som näst intill gör att man glömmer hur filmen började?

Vad jag i detta nu, i denna sena sommarkväll undrar över, är den reklam som exploaterade tandhygienister, som vill hjälpa oss att varumärkesbestämma våra badrumsskåp, genom att attackera oss med kommersiella meddelanden som skall påverka vår tandhälsa, vill åstadkomma?

I så måtto en överväldigande majoritet men, vad som är mera häpnadsväckande är att hela två av tio tandläkare kan antas tycka att det inte alls är speciellt viktigt med en god munhygien! Man blir ju då ganska nyfiken på vad de istället skulle framhålla som viktigt, utifrån att de faktiskt är tandläkare?

Nu måste jag sova om jag skall ta mig upp i morgon. God Natt!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *