Stå på era egna skor för bövelen!

Jag tycker inte om köer. Jag vet inte om det på något sätt är medfött men så är det i alla fall. Det kanske kommer sig av att man gjort ett och annat besök på Ikea, strax före jultid några gånger, och därmed blivit märkt för livet. 

Det finns en och annan situation som är värre än andra dessutom och jag vet inte om ni läste ett inlägg jag gjorde strax före jul förra året. Jag skall inte orda mycket om just den situationen men det handlade om en kund i en bokaffär, en kund som stod längst fram i kön och frågade expediten efter en bok som inte fanns. Inte i butiken, inte på lagret, inte hos grossist och inte hos förlaget. Den var slut helt enkelt, så oerhört slut som någon bok kan bli. Fullkomligt slut! Och ändå stod kunden kvar, och tjafsade med den då smått kallsvettiga expediten som inte längre hade några förslag på hur situationen skulle lösas.

Och kön var närmare 15 meter!

Men det finns en situation som jag tycker så förbannat illa om så den slår det mesta i köväg, och idag var det en sådan situation i mataffären jag var in i. Det handlar om när kunden bakom mig i kön behöver två par skor att stå i, eller snarare på! När avståndet mellan mig och kunden bakom mig i kön är mindre än två centimeter. När den vitlöksstinkande andedräkten susar som en vårvind runt öronen på mig och det liksom trycker på i ryggslutet. Det sistnämnda gör sig ännu mera påtagligt när kunden bakom mig i kön har en kundvagn att trycka på med.

Jag begriper inte vad de här köande människorna vill förmedla med det här sättet att liksom tränga sig på. Har de mera bråttom än jag? Borde jag flytta på mig så de kommer fram fortare till kassan? Är de i behov av fysisk närkontakt så avböjer jag vänligt men mycket bestämt sådana inviter.

Det finns dessutom ett komplement till de här situationerna som jag inte vill vara med om på något sätt, nämligen den dagen då den här, bakom mig köande, närkontaktsökande personen nyser.

Hemska tanke!

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *