En lite ”tungsint” dag

”Då steg en mjältsjuk svartalf upp, och plötsligt bet sig den svarte vid mitt hjärta fast; Och se, på en gång allt blev tomt och ödsligt, Och sol och stjärnor mörknade i hast”

Esaias Tegnér

Alla Helgons dag, en dag som för många präglas en aning av lugn och stillhet, av eftertanke och till och med ett stänk av melankoli. Att denna dagen i år var sällsynt grå, blöt och dyster, spädde för min egen del på tungsinnet lite. Och det höll i sig till dygnets sista timme.

En resa Hammarstrand – Östersund, tur och retur i kvällens sena timme, för att sätta min dotter på tåget till Göteborg, vilket innebär två månaders väntan på nästa gång vi får träffas, ingick på något sätt i dagens känsloläge.

Och det regnade och det snöade, om vartannat. En ensam bil på parkeringen vid matstället Falkens i Stugun, en stängd bensinstation, och på radion spelades LeeAnn Womacks ”Listen to the rain” och vi satt tysta –  och lyssnade.

Tyst, för mig själv, stavade jag ordet M E L A N K O L I, i alla fall för en dag.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *