Jag drömde om en Chevrolet, en alldeles speciell.

Jag var nog bara metern över skosulorna när jag satt i kammarfönstret hos min farmor och farfar och väntade på att grannens pojk skulle åka förbi i sin röda Chevrolet Corvair.

Det var en fröjd att höra mullret från den sexcylindriga boxermotorn, som dessvärre avskräckte många chevroletälskare från att faktiskt köpa en. Den var nämligen monterad bak på den här modellen och det var liksom inte förenligt med Chevrolet. En s.k. svansmotor. Det gjorde inte mig något. Å andra sidan hade jag nog ingen aning om hur bilen var konstruerad då. Den var bara så häftig.

Historien berättar att en amerikansk advokat vid namn Ralph Nader gjorde vad han kunde för att totalsåga Chevrolet Corvair. Anledningen var att väghållningen inte var den bästa och att många faktiskt körde ihjäl sig med den här bilmodellen.

Jag skulle ändå vilja ha en. En röd, precis en sådan som grannens pojk hade. Han hade en blå också men den röda var finare. Måste kolla om jag hittar en på annons.

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *