Anna Wahlgren var inte hemma

Jag har jobbat i Bräcke idag.

Och när man åker till Bräcke, från Hammarstrand, passerar man den lilla byn Gastsjön längs vägen. Att byn blev så pass känd till namnet var nog Anna Wahlgrens förtjänst. Hon köpte en fastighet där och tillbringade i alla fall sommarhalvåret där under ett antal år.

Jag hade tänkt hälsa på henne idag men hon var inte hemma. Det var inte ens plogat till huset och kanske är det till och med så att hon inte längre äger fastigheten. Jag vet inte. Det hade i alla fall varit intressant att träffa henne igen. Det hade kunnat bli en spännande upplevelse att få avsluta den lilla pratstund jag fick med henne på hotellet i Kälarne i början av 1980-talet.

Egentligen blev det ingen pratstund heller, även om  jag hade en liten förhoppning om det. När hon fick syn på mig började hon skrika efter vakterna och ville att de skulle ta ut mig från damtoaletten. Det blev allt lite kaotiskt där en stund men…det var inte jag som hade gått in på fel toalett!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *