Sanslös mentalitet

Återkommer till jobb och arbetsuppgifter igen – mindre trevliga den här gången.

Bland våra åtaganden ingår skötsel av fyra rastplatser längs riksväg 87, sträcken Hammarstrand – Stugun. Det handlar i grunden om klippning av gräsytor på de här rastplatserna men, innan vi kan göra det, och innan gräset har börjat växa, måste grus, kvistar och löv köras bort. För att det skall gå att genomföra måste de städas först – just det, STÄDAS!

Det ingår INTE i vårt åtagande men det går helt enkelt inte att köra ut våra maskiner på de här gräsytorna om vi inte städar undan sådant som människor valt att göra sig av med under höst och vinter. När vi gör det här jobbet är det obligatoriskt att medföra släpvagn för utan den får vi inte med oss all skit som folk med dylik mentalitet anser skall dumpas på de här platserna.

Det handlar om fullproppade sopsäckar med allsköns bråte. Det är hushållssopor, bilbatterier, bildäck, vattenledningsrör, gamla madrasser, fullsketna blöjor, TV-apparater, toaletter, bilmotorer, slaktavfall, mm.. Helt enkelt allt som hör hemma på en återvinningsstation. Det finns dessutom människor, sannolikt i grannskapet, som är så erbarmligt snåla att de måste åka ut till de här rastplatserna och stjäla trädgårdsplattor som ligger under de möbler som finns utställda. Man förvånas å det yttersta!

hel_skraprep__970668a

-Brist på sunt förnuft och förstånd? Ja, högst troligt. Jag har vid några tillfällen också sett hur näringsidkare åkt ut, tidiga morgnar, till några av de här rastplatserna, för att göra sig av med avfall som företaget åstadkommit.

 

-Vad är det för fel?

De här fyra rastplatserna ligger också i direkt anslutning till Indalsälven. När vattnet regleras upptäcker man plötsligt att folk gjort sig av med allt vad jag ovan nämnt genom att helt enkelt kast ut skiten i vattnet!

-Vad är det som gör att de anser att någon annan skall ta igen allt skrot och all dynga som de inte har förmågan att frakta dit det hör hemma? Det är säkert så också att det många gånger är längre att frakta skräpet till rastplatsen än till återvinningen.

Till Er/Dig, som anser att det här förfaringssättet med avfall är det absolut bästa, vill jag säga:

-Om Du/Ni inte har förmågan att frakta avfallet till återvinning eller containrar, låt det ligga kvar hemma! Låt det ligga på gräsmattan, på garageuppfarten, på altanen eller varför inte ute vid trädgårdsmöbeln.

Det finns ett annat sätt också! Kör upp det någonstans där solen aldrig lyser – sideways!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *