Organiserad fattigdom?

Jag förmodar att jag inte är ensam om, att nästan dagligen läsa expertutlåtanden på Facebook om det organiserade tiggeriet som pågår i vårt avlånga land. Expertutlåtanden i så måtto att väldigt många anser sig VETA hur det verkligen förhåller sig. Expertutlåtanden som berättar om det organiserade tiggeriet, där de samlade värdena av varje dags tiggande går till någon slags arrangör/organisatör som lägger rabarber på rubb och stubb. Expertutlåtanden som gör gällande att ”det minsann inte går någon nöd” på alla de som nedlåter sig till att sitta utanför butiker och be om en skärv. Expertutlåtanden som drar alla tiggare över en kam.

-Förhåller sig verkligheten precis så som ”experterna” uttrycker det?

-Är det bara jag som INTE VET, med 100 procents säkerhet, hur verkligheten ser ut?

Jag brukar undvika att uttala mig, mot bakgrund av att jag faktiskt inte vet hur det förhåller sig med tiggeriet. Jag önskar att jag hade kunskap eller att jag skulle ha förmågan att faktiskt ta reda på hur verkligheten är.

Hur som helst, det jag själv blev vittne till ikväll stärker mig i min uppfattning att man inte på något sätt kan dra alla tiggare över en kam. Det jag såg gjorde mig illa till mods dessutom.

Inte långt från mitt hem ligger en skola. Där, vid en av infarterna, stod en utlandsregistrerad bil parkerad. Där, bland soptunnorna som står uppställda, gick en man och letade igenom tunnorna, på jakt efter gud vet vad.

Jag kände igen mannen. Han är en av de, som nästan dagligen, syns utanför någon av ortens butiker.

-Lever han i överflöd?

-Går det ingen nöd på honom?

-Jag har min uppfattning. Experterna sin.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *