Sitter här och funderar…

Min semester består av arbete i sommar. Men det gör inget. Jag tillbringar så gärna tid i min äldsta dotters stuga, oavsett det handlar om att såga och klyva ved, röja sly eller som nu, måla!

Det finns nämligen inte bättre avkoppling än att packa väskan med kaffe och några mackor, ta hunden med sig och åka 1,5 mil rakt ut i skogen, till stugan längs Halån, även om det innebär en del arbete. Den här sommaren målar vi invändigt och det blir bra. Det är inte allt kvar nu.

Vi eldar i spisen och vi jobbar en stund. Vi tar små promenader, hunden och jag, och ibland blir det ett dopp i ån – fast i ärlighetens namn är det för det mesta bara hunden som badar. Speciellt när det regnar! Och naturligtvis måste vi ha våra små raster också, mitt i allt målande. Det är då jag njuter allra mest.

Inget eterbrus och inget Internet. Fönstret står på glänt och utanför brusar ån lite försiktigt. Fåglarna håller konsert i träden och elden sprakar i spisen när vi delar mackan, hunden och jag. Det finns tid till funderingar…

Fönster

Nog har livet fått sig en och annan törn genom åren men nu, just nu och här, är det inget som oroar eller stör sinnesfriden. Återhämtning.

Det slår mig att jag befinner mig oerhört långt från så mycket elände som finns i världen.

Det är långt till krigets Syrien och det är långt till Afghanistan. Det är långt till flyktinglägren i Kenya och det är långt till överlastade båtar på Medelhavet. Det är långt till ebolans Liberia och det är långt till gängkrigens och narkotikakartellernas uppgörelser i Honduras. Det är långt till uteliggarnas ”kvartar” i vårt eget land och det är långt till fattigdom och nöd.

 

-Jag har det bra, oförskämt bra där jag sitter…och det är värt att fundera en stund över ibland.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *