Försök nummer 2

Nä, inte den här gången heller!

Jag försökte 1982 men det gick inte så bra då heller. Vis av den erfarenheten har jag avhållit mig från att ens försöka och det har gått bra…ända tills idag! Då, förra gången, lärde jag mig att det inte går att grädda Bondkakor som bara består av smör och socker. De håller inte ihop så bra i ugnen! Idag har jag lärt mig att ”j a g b o r d e  i n t e  h a  f ö r s ö k t  i g e n”

Skillnaden idag var att jag hade i alla fall min yngsta dotter till hjälp och då borde det ha funkat. Det är ju så bra med internet och alla recept som finns där så vi tänkte att vi skulle baka en kaka till min dotters mormor som fyller ojämnt idag. Man kan bjuda på ett bakverk även om åldern är ojämn. Är man +85 och pigg som en nötkärna så är det värt en liten uppoffring.

Uppoffringen bestod i ett recept med namnet ”Mamsens äppelkaka”. Plättlätt recept med få ingredienser men – lite konfunderade var vi redan från början: den skulle inte innehålla någon mjölk! Ändå står det att man skall ”kunna hälla den i formen”  när allt är ihopvispat och klart. INTE EN CHANS!

Försök hälla något som liknar en gräddad Hastbulle ner i en sockerkaksform så får ni se hur lätt det är. Till saken hör att vi avsåg att byta ut äpplena mot Krusbär för det kan inte ha någon betydelse eller?

Dottern: -Skall det inte vara mjölk i smeten?

Jag (sittande vid datorn en trappa upp): -Nej!

Dottern: -Det måste det vara!

Jag: -Javisst, häll i du!

Dottern: -Skall det inte vara något bakpulver?

Jag: Nej, men häll i du!

Och så vidare…och lite senare:

Jag: -Det ser ut att bli lite smet i formen!

Dottern: -Nej, det räcker!

Jag: -Jaha!

Ytterligare lite senare…

Jag: Fan va platt den ser ut inne i ugnen, skall den inte vara högre?

Dottern: -Nej, det blir bra!

KakaYtterligare lite senare…

25 cm diameter

höjd: max 1,5 centimeter!

Skulle vilja träffa den där ”mamsen” så vi kan justera receptet en aning!

 

 

Publicerat av

Sören Olsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *