När stygga humöret tar över

Det är ett känt faktum att väldigt många bilister beter sig oerhört illa i trafiken. Jag retar upp mig ganska rejält emellanåt för många gånger lever de här ”bil-drullarna” på att andra visar hänsyn och kör försiktigt. 

Ett och annat har jag överseende med, helt klart. Struntar någon i att blinka eller kör för fort med släpvagn så får det gå obemärkt förbi, liksom en hel del annat. Däremot har jag en dotter som är fyllda 18 år och som ännu inte påbörjat vare sig körövningar eller teori. Hon blir så heligt förbannad när bilister struntar i att visa var de ämnar ta vägen så det är lika bra att hon befinner sig instängd i annat fordon när blixten slår ned.

Nu hotar hon med att vi, alltså hon och jag, skall börja övningsköra nästa sommar när hon gått klart gymnasiet men jag vet inte riktigt…

I värsta fall torde hon agera likadant som en tidigare bekant till mig från Uppsala gjorde för ett antal år sedan. För honom ”brann det totalt” en gång när framförvarande undlät att blinka i en korsning. Han tog saken i egna händer – minst sagt!

Han retade upp sig så kolossalt på bilisten så han tog upp jakten på vederbörande och han gav heller inte upp den förrän bilisten i fråga stannade på en parkering!

Där, på parkeringen, rusade han ut ur sin bil, sprang fram till ”bil-drullen” och öppnade, nej, förresten, slet upp dörren och tog tag i blinkersspaken samt frågade föraren om han visste vad det var han höll i.

Därpå bröt han helt sonika av blinkersspaken för den ansåg han ändå vara av ringa betydelse för bilisten…men det borde han inte ha gjort!

Det var i och för sig en väldigt tydlig markering, att bilisten gjort fel och att det påverkat andra bilister men, det slutade med en polisanmälan för skadegörelse och böter som följd.

Jag skall ta mig en funderare fram till sommaren 2017. Någon form av kontrakt är nog kanske lämpligt att upprätta mellan mig och dottern – för hennes egen skull i alla fall.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *