Otillräcklig

 

När livet böljar fram och tillbaka, som ett norrsken eller ett ax i vinden. När tillvaron gungar som vågor på havet och toppen på vågorna fradgas av skum. När marken gungar under skosulorna på närstående och man på inget sätt kan hjälpa till. När ordet ”otillräcklig” hela tiden lyser som en ilsket blinkande neonskylt på insidan av ögonen.

Jag, som brukar vara ”stark som en björn” känner plötsligt en känsla av trötthet, maktlöshet och svaghet. Jag hittar inte de där enkla lösningarna som annars brukar finnas där. Jag, den handlingskraftige, vet inte var jag skall börja nysta i härvan för att hitta en ände att följa mot en lösning som blir den allra bästa.

Min egen självkänsla, den som ger mig trygghet, den som alltid fattar rätt beslut och som ger de bästa råden till andra…var finns den nu, när den som bäst behövs?

”Det ordnar sig”

När det uttrycket är naggat i kanten och mera känns ”luggslitet och nött” – vad har jag då att lägga min tillit till?

Dystra tankar i stormig marskväll.

Inte ge upp, aldrig ge upp, vägra ge upp!

Det kommer en morgondag, var så säkra! Tid för tankar och funderingar kring praktiska lösningar. På goda råd och visdomsord. De som står mig nära finns i första rummet.

”Det ordnar sig” – Naturligtvis blir det så. Jag behöver bara lite ensam tid att räta ut och lägga till rätta.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *