Om mindre än fyra veckor åker jag till Nepal

Idag kom hösten till Gävle. Sådär abrupt. Första dagen det behövdes tröja på Hälsans stig. Fast det gör inget egentligen. Jag sitter ju mest och grottar ner mig framför datorn på jobbet ändå. Ibland bara sådant som MÅSTE göras, ska bli klart en viss tid fast ofta sådant som är intressant och jag förlorar mig i jobbet långt efter arbetstid. Fast det gör inget det heller för jag har ett intressant jobb på Arbetsförmedlingen.

På kvällen hem och så sätta igång med det andra jobbet. det jag inte får betalt för. Det jobb jag skaffat mig själv. Jobbet med att driva och finansiera två barnhem i Nepal. På det ena bor 14 flickor mellan 5 och 16 år. På det andra 8 förskolebarn, både flickor och pojkar och  två större tjejer som av olika skäl bor med förskolebarnen. Och så är det ytterligare några barn som kan bo hos någon släkting, oftast en mormor som inte har råd med skolgång för barnen. Då betalar vi istället. Och så det nya stora projektet: Att utbilda barnmorskor. Det ska vi börja med nu.

Och om mindre än fyra veckor är jag hos dem igen.

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *