Nu har jag bestämt hur löneläget är i Nepal om 5 år

Vi har ansökt om 90-konto i Föreningen för gatubarn i Nepal. Tyckte att vi noga fyllde i allting men det kom ändå en hel drös med följdfrågor. Bland annat måste vi lämna in en femårsbudget. Osäkerhetsfaktorer:
Hur kommer hyrorna att utvecklas? Hittar vi ett större hus till flickorna eller måste vi stapla dem på höjden? Hur ser löneläget ut om ett par år? Får vi in mer gåvor än i år så kan vi utöka antalet barn vi tar hand om men det är ju svårt att veta nu. Blir någon av ungarna svårt sjuk? Sjukvård kostar pengar. Kanske kommer den stora jordvävningen som förutses i Kathmandudalen och då finns det ju inte på kartan att vi säger att ”Nä, vår budget till hälsovård är slut för i år”
Fem år är en lång tid. För tre år sedan fanns inte ens vår organisation och nu försörjer vi tack vare alla generösa vänner 31 barn och ungdomar och betalar löner till 5 personer på heltid och 3 personer på deltid. Undrar hur det ser ut om 5 år?

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *