2011 vandrade vi i Langtang tillsammans. I morgon träffas vi igen.

I morgon kväll får jag träffa Annica igen. Vi har vandrat i Langtang tillsammans. En vandring i lätt terräng för att vara Nepal. Upp till ca 4 000 meter. En vandring med många skratt. Langtang ligger ganska nära Kathmandu men är dåligt elektrifierat. På något guest house där vi bodde var vi lite bekymrade över om någon skulle slarva med de levande ljusen i sovrummen. Och ”badrummet” på ett annat ställe bestod av ett kluvet bamburör där vattnet från en bäck leddes ner som en iskall dusch där gästerna kunde duscha till allas beskådan. Där sköttes också restaurangens disk och tvätten av lakan.

 

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *