Apoteket klart…..och andra ärenden

Idag skrev jag kvartalsrapport och lite annat på jobbet. Mellan rapporterna måste jag rensa huvudet och få lite luft. Passade på att gå snabba ärenden på stan. Växla till mig dollar eftersom kursen på svenska kronor när man växlar i Kathmandu är ytterst osäker. Enklare med amerikanska dollar eller Euro.

Över ån till Söders parfym för att få rätt hudkräm för att slippa bli helt uttorkad i Himalayas torra luft och starka sol. Jag fattar aldrig vad jag ska ha men det gör inget för det vet Camilla.

Elindas har jag redan varit på och fått en dos Ducoral koleravaccin. Allt annat räcker ännu ett tag till. Apoteket viktigt! Både för att köpa skavsårsplåster och smärtstillande om jag skulle ha otur och känna av gallan. Den har hållit sig lugn sedan jag tog en ayurvedisk kur men om det slår till och jag får en gallsten som fastnar så vill jag ha något riktigt rejält och då spelar det faktiskt ingen roll att det är kemikalier, naturvidrigt och vad som helst för gallstensanfall är bland det ruskigaste man kan ha. Tycker jag.  Och så allt det andra som behövs. Vätskeersättningstabletter om magsjukan skulle slå till. Åksjuketabletter till barnen som brukar börja kräkas bara man sätter dem i en bil och de får ju göra utflykter ibland. Åksjuketabletter i Nepal har jag inte begripit mig på hittills. Diverse andra för-säkerhets-skull-mediciner både till mig och våra barnhemsbarn. Hellre lite reserver än inga mediciner när man behöver. De håller ju i evigheter.

Och så efter jobbet åka till Evas dotter för att lämna in saker som ska med till Nepal och som vi kan fördela mellan oss som ska resa nu i oktober. Decimera lagret med kläder och leksaker i källaren för att ta med till Nepal.

Så tid att skriva, uppdatera föreningens adressregister. Kolla hur mycket pengar som nu kommit in från Nordiska yogadagen. Jag tror att vi fått in allt och det blev 18 729:- sammanlagt. Hurra för alla mina vänner bland yogalärarna som hållit donationsklasser till förmån för barnen i Nepal.

Snart får jag träffa alla mina fina vänner och alla barnen på våra barnhem i Nepal igen. Bara 12 dagar kvar tills dess.

 

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *