Vi har fått 90-konto beviljat!

Oj! Tror knappt det är sant. Massor med jobb, papper, kalkyler, mera papper, mera kalkyler. Kompletteringar, kreditupplysningar, mera kompleteringar och så schwoooosch så kom beslutet från Stiftelsen för Insamlingskontroll att Föreningen för gatubarn i nepal har beviljats 90-konto.

Det kommer ju inte att göra någon skillnad för att garantera att insamlade medel inte försvinner på vägen för allt vi samlar in går redan till verksamheten i Nepal. det enda som går åt till administration är kostnaden för att vi ska ha konto i Swedbank och avgifterna för överföringar till Nepal. Nu när vi får 90-konto kommer vi att få högre administrativa avgifter. det kostar 5 000:- i ansökningsavgift och sedan 5 000:- per år att få ha 90-konto och de pengarna betalar man för kontrollen.
MEN detta betyder otroligt mycket för vår trovärdighet att vi passerat nålsögat och får ha 90-konto. Det ställer höga krav på redovisning och att vi verkligen har en verksamhet som sköts bra. Jag är så otroligt stolt och glad över att vi nu fått denna kvalitetsstämpel. Detta innebär också att vi har möjlighet att söka pengar hos andra stora organisationer och insamlingar och i min långsiktiga plan i min långsiktiga dröm finns ju att vi ska börja samla in pengar också till nepalesiska barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, skapa ett idrottscenter för funktionsnedsatta unga och…..och ….. ja nu känns allt möjligt. det gäller bara att försöka få lite tid att sätta sig in i alla möjligheter som finns.

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *