Flygplatsen i Helsingfors

Flyget är sent till Delhi. Vankar runt, fikar och vankar runt igen. Det är ju bra att jag bestämde mig för att stanna till ett dygn i Delhi och hälsa på. Annars skulle jag ha missat den tighta connection som är till Kathmanduflyget på morgonen.

Det märks verkligen att Helsingfors är gateway till Asien. Japanska och hindi hörs överallt på flygplatsen.

Hur blir det när Norwegian växer på Asienmarknaden? Någon skillnad eller spelar det ingen roll? Hur länge kan flygresandet öka så ohämmat?

Bland det bättre jag gjort är att vandra från Saint Jean Pied de Port i Frankrike till Santiago de Compostela i Spanien. Det var 800 kilometer och tog 28 dagar. Därav två vilodagar. Det var skönt att inte behöva tänka så mycket. Inte ha så mycket saker. Bara gå och fortsätta gå.

När jag kan ta ut min pension ska jag gå till Santiago de Compostella igen. Fast då ska jag starta i Vadstena.

Fast först ska jag gå i Himalaya. Bara det där flyget till Delhi kommer iväg.

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *