Att skapa nätverk för framtiden

Frukostmöte med professorer på Tribhuvan-universitetet innan de ska fortsätta sitt helgfirande. Deras syfte är att få föreläsningar av mig vår och höst med fokus på valsystem i Skandinavien, demokratifrågor och hur ett litet land klarar sig inom EU och hur man drar nytta av friheterna inom unionen. Jag kan ämnesområdet hyfsat bra och bjuder gärna på detta. MITT SYFTE är som vanligt att bygga vidare på nätverket av personer som våra barnhemsbarn kan ha nytta av i framtiden. De har inga familjer som kan ge dem kontakter och här är man väldigt beroende av att känna människor gärna på betydelsefulla poster så jag gnor vidare och är också öppen med att jag vill att de ska hjälpa våra barn i framtiden.
På ett sätt är det lättare som utlänning att knyta an till människor på högre poster för att de blir så häpna och tycker det är lite kul och spännande när det kommer utlänningar och är intresserade av deras arbete. Men vissa människor är omöjliga att närma sig om man inte är nepales och kommer från rätt kretsar. Så hur mycket jag än jobbar på med detta kommer nätet ändå att ha stora hål här och där.

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *