Våra grannländer har högre närvaro i andra länder

Jag vet inte riktigt hur det kommer sig att våra grannländer Danmark, Norge och Finland alla har prioriterat att ha hög närvaro i andra läner och ambassader även i små fattiga länder som till exempel Nepal. Men de har de, till skillnad från Sverige vars representation saknas i Kathmandu och på många andra platser i världen.

Intressant är också att våra grannländers ambassadörer samverkar och skriver tillexempel om kvinnors rätt till utbilnding och ett bättre liv efter den otäcka syra-attacken nyligen där en ung man tog sig rätten att kasta syra i ansiktet på en ung kvinnlig student vars ansikte förstördes fullständigt och hon nu tvingas leva med svåra plågor, synnedsättning och ett utseende som får omgivningen att rygga tillbaka.

Grannländernas ambassadörer skriver sansat och bra. Vill du se vad de skrev om rättigheter kan du läsa i länken nedan:

http://www.myrepublica.com/portal/index.php?action=news_details&news_id=93500

Eva H T

Publicerat av

gatubarnnepal

Eva Holmberg Tedert är 59 år och bor i Gävle. Efter flera års engagemang i andra projekt startade Eva 2010 Föreningen för gatubarn i Nepal och grundade 2011 ett flickhem i Gokarna, Kathmandu. Hösten 2012 startade nästa hem för yngre barn i Jorpati, Kathmandu. Ungefär samtidigt började föreningen sponsra den första studenten på Medical College sjuksköterskeprogram, de har nu blivit 12 stycken och Eva engagerade sig med start 2013 också i barnen i slumområdet Shantinagar och med att stötta barn i familjer för att de ska kunna behålla sina barn. Efter de stora jordbävningarna 2015 startade Eva bygget av en skola med finansiering från vännerna Deva Premal, Miten och Manose, musiker som turnerar världen runt. Arbetet i Nepal tar all fritid och semester samt tjänstledigheter på ca tre månader per år för att kunna följa upp utveckla verksamheten tillsammans med den svenska styrelsen och de två nepalesiska styrelserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *