Avsnitt 125 – gäst: Mittbacksankaret Alexander Blomqvist

I avsnitt 125 av GIF-podden gästar mittbacksankaret Alexander Blomqvist. Några av höjdpunkterna i avsnittet:

► 9.00: När fotbollen blev seriös och han slutade jaga fjärilar: “Fotbollen blev allt. Jag var en vinnare utöver det vanliga. Förlorade jag gick det inte att prata med mig och jag gjorde en del dumma saker”

► 15.00: Den udda historien om flytten till Malmö, som blev av på grund av en husvagnsgranne. Blomqvist flyttade hemifrån som 13-åring för fotbollens skull. Stundtals var tiden i MFF:s elevboende stökig, med äggkrig och frysmat – men också en viktig skola: “Jag växte upp mycket snabbare”

► 24.00: Mardrömsdebuten i MFF:s A-lag – när korsbandet gick av efter fem minuter: “Man såg hela karriären bara förstöras”

► 32.00: Hur han i hemlighet opererade knät under fjolårssäsongen: “Jag kände att jag inte behövde berätta det utåt”

► 36.00: När han lånades ut till Värnamo och äntligen fick sitt genombrott på seniornivå: “Jag har dem att tacka för mycket”

► 39.00: Varför han tackade nej till ett fyraårskontrakt med Malmö FF: “Många hade nog tyckt att det var häftigt, men jag vill vara med och bidra, inte sitta på bänken”

► 48.00: Så gick övergången till GIF Sundsvall till

► 51.00: Hur han kom till ett GIF Sundsvall i obalans 2019: “Jag hade fått höra att stämningen skulle vara på topp, men man insåg snart att så var det inte”

► 53.00: Förvandlingen i laget: “Nu tycker jag att alla vill vinna för GIF Sundsvall. Man är inte här för sin egen skull”

► 1:00.00: Den defensiva förvandlingen som han är en stor del av – så blev GIF Sundsvall dryptäta: “Det handar om sättet vi spelar på”

►1:06.00: Dynamiken med sina fyra (!) olika kompanjoner som mittback: “Vill du bygga något på sikt behöver du hitta kemin och samspelet”

► 1:08.00: Fördelar och nackdelar med trebacks- kontra fembackslinje: “Får jag själv välja känner jag mig mer bekväm i fyrbackslinje”

► 1:11.00: Så hemma har Sundsvall blivit – och tankarna om kontraktet som går ut: “Jag är öppen”

► 1:13.00: Varför han släppt drömmarna om utlandet: “Fotbollen är viktig – men den är inte allt”

 

Publicerat av

Lukas Sahlin

Nu avslutad spelarkarriär, men har ett förflutet i mången fina klubbar; Delsbo IF, Hudiksvalls ABK, Kubikenborgs IF, Jeréz Liberacion C.D, Preben BoIS och Sidsjö-Böle IF. Skriver åt ST och Sportbladet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *